Lenovo ThinkPad Tablet 2 Review

Lenovo ThinkPad Tablet 2 komt in Wi-Fi-only en Wi-Fi plus mobiel breedband versies, kost £ 569.99 (.. Inclusief BTW, £ 474,99 ex btw, de Verenigde Staten 699 $).. En £ 699,99 (incl BTW, £ 583,32 ex btw ; 949 respectievelijk US $). Als je het wilt gebruiken met een toetsenbord dock, zal dat kost je een ander £ 103 (inclusief BTW, £ 85,83 exclusief BTW;.. US $ 120). Dat is duur voor een Atom-gebaseerde Windows 8 tablet, hoewel de ThinkPad Tablet 2 De specificaties zijn indrukwekkend – met inbegrip van een digitizer pen, een IPS-scherm, een goede connectiviteit en een uitstekende bouwkwaliteit. Zou dit de Windows 8 tablet die zakelijke gebruikers zijn op zoek naar?

Ontwerp, The 10.1in. ThinkPad Tablet 2 heeft de branding je zou verwachten, waaronder de bekende zwarte styling met de ThinkPad-logo (compleet met rode stip boven de ‘i’) op zowel de voor- en achterkant, plus een rode tip om de digitizer pen die zit in een sleuf aan de bovenkant linkerzijde van het chassis.

Zoals altijd, het ontwerp van de ThinkPad Tablet 2 is attent en de bouwkwaliteit uitstekend. Dit is een dunne en lichte tablet, van slechts 26.26cm (10.3in.) Breed en 16.4cm (6,5in.) Diep door 0.98cm (0.39in.) Dik en weegt 585g (1.29lb) als u kiest voor de Wi Fi-only model (600g / 1.3lb met mobiele breedband).

De Tablet 1 voelt zich zeer comfortabel in de hand – niet alleen vanwege de stuwing afmetingen, maar ook omwille van een soepele, grip-vriendelijke rubberachtige afwerking van de backplate’s.

Een ander subtieler functie bijdraagt ​​aan de Tablet 2 is bevredigend gevoel: de linker korte zijde niet verder van het scherm dan de rechter, maar de buitensectie is afgewerkt in rubber. Als u de tablet in landscape-formaat in uw linkerhand te houden, deze kleine sectie, niet meer dan een centimeter diep, biedt een meer comfortabele rust voor uw duim dan de plastic afwerking die het scherm bezel vormt.

Het algemene gevoel is van een tablet we meer dan tevreden zou zijn mee te nemen in onze tas of te houden in de hand voor een paar uur, indien nodig.

Hoewel je zult moeten leren leven met een reflecterende coating, de Tablet 2’s scherm is indrukwekkend. Een 10,1-inch IPS-paneel ondersteuning van vijf vinger multitouch met een (standaard) resolutie van 1366 bij 768 pixels, het is scherp en helder, en biedt goede kijkhoeken. Dat gezegd hebbende, het is geen partij voor de laatste iPad 2048 door 1536 pixels in een 9.7in. screen – dat is een pixeldichtheid van 264ppi ten opzichte van de Tablet 2 van 155ppi. Windows 8 in ‘moderne’ mode ziet er fantastisch op de Tablet 2, maar desktop mode is moeilijk te navigeren door aanraking met de standaard 100 procent schaalfactor. 16 van het scherm: 9 aspect ratio betekent dat het toetsenbord op het scherm is redelijk comfortabel te wel gebruiken.

Ons enige probleem met de Tablet 2 van de bouwkwaliteit is dat het moeilijk is om de digitizer pen uit de sleuf te halen in de linkerbovenhoek rand van het chassis. Je moet een vingernagel opschieten een korte richel op de pen zelf en prijs het uit omhoog. We zouden een veerbelaste mechanisme verkiezen.

Kenmerken; De x86-ThinkPad Tablet 2 runs (32-bit), Windows 8, met de mobiele breedband model krijgen van Windows 8 Pro.

De processor is dezelfde dual-core 1,8 GHz Intel Atom Z2760 Dual-Core gevonden in andere Atom-gebaseerde Windows 8 tablets, zoals de Asus VivoTab en Dell Latitude 10. U krijgt 2 GB RAM en 64GB intern geheugen, met een uitbreiding van de opslagcapaciteit beschikbaar via een microSD-kaartslot.

Dual-band Wi-Fi (802.11a / b / g / n) en Bluetooth (4.0) zijn beide aanwezig, terwijl de top-end model, zoals reeds opgemerkt, ondersteunt mobiele breedband (HSPA +). De ThinkPad Tablet 2 ondersteunt ook Near Field Communications (NFC) en is voorzien van een GPS-ontvanger.

Er is een dun, smal aan / uit knop aan de rechterkant van de bovenste rand, terwijl de rechterkant heeft een microfoon / koptelefoon combo jack, een paar volumeregeling en een knop die het scherm autorotate functie vergrendelt.

Er zijn twee camera’s – een 8-megapixel toestel met een kleine LED-flitser aan de achterkant, en een front-facing 2-megapixel camera kan schieten 720p video. Een Windows-knop in het midden van de onderste rand scherm schakelt u tussen ‘moderne’ en ‘classic’ (desktop) Windows 8 keer bekeken.

Aan de linkerkant van de Tablet 2 is er een micro-USB-aansluiting die wordt gebruikt voor het opladen. Hoewel het is goed om te zien Lenovo schuwen een eigen oplaadkabel systeem, zult u Lenovo 10W AC adapter nodig als vele standaard smartphone laders niet voldoende vermogen kan leveren.

Naast de microUSB, onder een scharnierend deksel, is een standaard USB 2.0-poort. We aangesloten een gewone USB muis, een standaard toetsenbord en een USB stick, die werkte prima.

Op de top is er nog een scharnierend deksel, waar doorheen u een microSD-kaartslot en vindt – als uw model ondersteunt mobiele breedband – een SIM-kaart slot. Aan de onderkant is er een Mini-HDMI-aansluiting en een eigen aansluiting voor een optionele docking unit.

Lenovo verkoopt een dock voor £ 80 (inclusief BTW, £ 66,67 exclusief BTW;.. US $ 100) met drie USB 2.0-poorten, een Ethernet (RJ-45) poort, een full-size HDMI-aansluiting, audio in- en uitgangen en een stekker.

Prestaties en levensduur van de batterij; De ThinkPad Tablet 2 van de Windows Experience Index (WEI) ligt op slechts 3,2 van 9,9. Hoewel duidelijk middelmatig, deze score is in lijn met dezelfde gespecificeerde-Atom-gebaseerde Windows 8 tablets, zoals de Dell Latitude 10 en Asus Vivo Tab.

De WEI-definiëren 3.2 score ging naar Gaming graphics (3D zakelijke en gaming grafische prestaties). De overige subsysteem scores waren 5,6 voor Primaire harde schijf (Disk data transfer rate), 4,7 voor het geheugen (RAM) (Memory bewerkingen per seconde), 3.6 voor Graphics (desktop grafische prestaties) en 3.4 voor Processor (berekeningen per seconde)

De digitizer pen is drukgevoelig, waardoor de meer kunstzinnig zakelijke gebruikers kunnen behagen. Het vermogen van de tablet handgeschreven notities om te zetten in bewerkbare tekst is vrij goed: hij gaf toen we begonnen scrawling, maar heeft een goede baan met een normale snelheid, redelijk voorzichtig script. Het is zeker een alternatief voor het toetsenbord, tenzij u een bijzonder slordig schrijver bent.

We vonden de pen minder efficiënt voor het tappen op opties in Windows, en zeker minder ergonomisch dan eenvoudig met behulp van een vingertop (precisie vraagstukken op het bureaublad van Windows-interface niettegenstaande). Toch is dit de eerste Windows 8 tablet die we hebben gezien met pen ondersteuning en Lenovo voegt een app, QuickSnip, waarmee het configureren van de pen knop om een ​​screenshot te nemen.

levensduur van de batterij is genoteerd op tot tien uur. We vonden het te zijn boven het gemiddelde en zou verwachten dat je te zien door middel van een dag werken met relatief gemak. Op een keer, bijvoorbeeld, zachte gebruik van een halve dag’s verlaagde de batterij niet verder dan 80 procent. We zullen een aantal formele batterij testen toe te zijner tijd.

De geluidskwaliteit is gemengd. Er is genoeg volume – genoeg, we zouden verwachten, voor het leveren van een multimedia presentatie voor een kleine groep, bijvoorbeeld. Er is enige vervorming op het hoogste volume, en de kwaliteit is treble-zwaar, maar de vorm van tabletten te gaan is het perfect aanvaardbaar.

Conclusie; Zoals bij elke leien tablet, je bent echt gaat om de optionele (£ 103 / $ 120) keyboard dock (links) moet laptop-achtige functionaliteit te krijgen uit de ThinkPad Tablet 2. Hoewel dat maakt het een dure optie, de fysieke ontwerp ThinkPad Tablet 2 is uitstekend, terwijl de pen ondersteuning is een echte bonus.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop