Lessen van Amerika’s founding fathers kan ons leren over de Occupy-beweging

Alle foto’s hoffelijkheid fellow de website blogger Michael Krigsman. Zie zijn verbazingwekkende Flickr stream.

Banking;? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters; CXO; ANZ Bank tech executive dek shuffle, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

Tenzij u onder een rots leven, je bent heel goed op de hoogte van de Occupy Wall Street beweging. Het gaat al een maand in New York, en er zijn splinter bewegingen gaande in de grote steden over de hele wereld.

En toch, veel van ons leven onder een rots.

Veel van ons zijn slechts zijdelings van bewust dat er een grote meatspace evenement vindt plaats in de hele wereld, gevoed door het Babel dat cyberspace. Veel van ons zijn niet in de grote steden en veel van ons zijn veel meer bezig met het maken van rond te komen dan met de nieuwste protestor Meetups.

En toch, dit is belangrijk spul, waardig van aandacht en discours.

Er is sprake van 99-percenters en 1-percenters, van de have-nots en haves, van de enorme inkomensongelijkheid en bail-outs, van de vakbonden en verdeeldheid. De #OWS beweging is zowel belangrijk en nieuwsgierig. Het verdient de aandacht hier in de website van de regering, vooral omdat dit is een verhaal mogelijk gemaakt in de eerste plaats door middel van sociale media.

Ik ben niet van nature een demonstrant. Ik heb altijd gedacht dat het zou gemakkelijker zijn om The Man dan proberen op The Man’s vrienden-en-familie bellen plan te krijgen. Ik gaf het op te slapen in tenten zodra ik mijn Eagle Scout award, lo die vele decennia geleden. Ik prefereer de roomservice in het Four Seasons via self-service of slapen op de grond in een park. Ik heb respect voor de aloude traditie van het protest van vreedzame vergadering, maar ik ben gewoon niet een take-to-the-straten soort kerel.

Maar ik heb het gevoel dat het nodig is om de waarheid te spreken aan de macht. Dat, meer dan iets anders, is de reden waarom ik schrijf. Er zijn vele manieren waarop mensen kunnen worden gehoord. Sommigen van ons schrijven. Sommigen van ons zijn zelfs gelukkig genoeg om grote lezerspubliek en relaties met Washington insiders hebben, dus wat we zeggen is verder gehoord en breder – en soms zelfs geluisterd en gehandeld.

Anderen protesteren. Zelfs als je niet een publiek, een optreden, of schrijven karbonades hebben, alleen maar komen opdagen kan een daad van enorme kracht zijn.

Hoewel ik niet echt identificeren met de huidige Tea Party-beweging, de echte theekransje, de oorspronkelijke thee deel was een dergelijke handeling. Het was crimineel, natuurlijk. Het was destructief. En als zodanig, als het vandaag is gebeurd, zou het niet iets wat we kunnen of moeten tolereren. Maar het was een daad van wanhoop, het was een marketing inspanning, en het kreeg aandacht. Het verzet creëerde resulteerde in een reeks van Coercive wet wetten die de kolonisten verder beperkt.

Toen de oude Sam Adams riep zijn grote bijeenkomst in Faneuil Hall op 29 november 1773, de bijeenkomst die leidde tot ‘s werelds meest bekende massa tea-acide, wist hij dat hij was porren in een wespennest. Hij wist niet precies wat er zou gebeuren, maar hij wist roeren tot woede zou verstoren, en dat zou goed genoeg zijn.

By the way, deze prachtige foto’s van Michael Krigsman u op zoek bent naar Ook werden genomen in Boston.

De vernietiging van de thee gedwongen Koning George om te reageren, en hij reageerde door het maken van dingen erger. Het was dat het maken van dingen erger dat uiteindelijk leidde tot de revolutie en de Amerikaanse onafhankelijkheid.

Het is met dit in het achterhoofd dat we moeten nadenken over de Occupy-bewegingen. Het is belangrijk om te begrijpen dat veel Amerikanen kwetsen. Veel Amerikanen werkloos zijn en anderen zijn onder ondernemers. Onze mensen hebben moeite om rond te komen.

Zelfs als miljoenen mensen schreeuwen om een ​​iPhone 4S of Kindle Fire te kopen, is de prijs van een doos van Corn Flakes sprong 33% sinds 2008, terwijl op hetzelfde moment, mediane inkomen van huishoudens in dezelfde periode daalde met ongeveer 10%.

In 2005, de gemiddelde prijs voor een gallon van het gas was $ 1,83. Daarentegen, met ingang van afgelopen mei, de kosten van een gallon was tussen de $ 3,70 en $ 4,14, afhankelijk van waar u woont in de VS en op dit moment, in mijn buurt, het is $ 3,35 per gallon.

De bottom line is simpel: wanneer, in een paar jaar, basisvoedsel kosten (de prijs van Corn Flakes is een eerlijke indicator) omhoog gaan 33%, gasprijzen bijna verdubbeld, en het inkomen daalt 10%, zijn mensen gaan worden flipte en boos.

Erger nog, de meeste middenklasse Amerikanen kunnen niet veel meer van een kosten-to-income slam te ondersteunen en in de middenklasse blijven. Velen zijn onder water zoals het is.

Nieuwsflits: het is de Amerikaanse middenklasse, dat alles in de wereld economie drijft. Alles. Zonder een sterke Amerikaanse middenklasse, zal de economische verbruik motor niet omdraaien.

En dat, beste lezer, is de reden waarom Occupy Wall Street is belangrijk. Het is niet dat deze groep (zoals het is) is belangrijker of meer relevante dat een andere groep. Het is niet dat Wall Street is ook echt het probleem (hoewel ik ook, was persoonlijk woedend durf en leugenachtigheid van de Wall Street en bancaire reddingsoperaties).

#OWS Is niet eens van belang vanwege de toenemende inkomensongelijkheid tussen de haves en de gebruikte-to-haves.

In plaats daarvan, de Occupy-bewegingen zijn belangrijk omdat ze een indicatie dat we iets van een kookpunt bereikt. Ze weerspiegelen – of helemaal spontaan, zoals de PR willen doen geloven, of georganiseerd door sommige agenda zwaaiende socialistisch-pinko kliek, als sommige anderen willen doen geloven – ze weerspiegelen een wereldwijde kwaad-off-edness dat kan een prelude tot chaos.

De lessen van de oorspronkelijke theekransje zijn belangrijk, zowel voor de deelnemers aan de huidige protesten en voor onze politieke leiders.

Vreedzame protesteren is een Amerikaans recht, de kwintessens van de geest van het Eerste Amendement van de Grondwet van Verenigde Staten. Aan de andere kant, geen enkele regering – geen regering, zowel lokaal als nationaal – kan staan ​​en te accepteren daden van geweld op haar burgers of hun eigendommen.

Mocht OWS draaien gewelddadig, en dan moet de overheid hard aan te pakken, zal het allemaal draaien erg lelijk, zeer, zeer snel.

Dit is dan ook de fijne lijn die de demonstranten en onze politici moeten bewandelen. De demonstranten, als ze ervoor kiezen om door te gaan, moeten hun protesten in een niet-gewelddadige manier voort te zetten. Finest New York (en die in soortgelijke rollen, over de hele wereld), moet de vrede door daadwerkelijk het handhaven van de vrede te handhaven. Elke individuele officier op straat moet traag reageren in woede en doordachte in alle contacten met de demonstranten zijn.

Bizar het ook mag lijken, we iets van een dans tussen ambtenaren en demonstranten, een dans waarbij de ene of de andere zal moeten leiden op verschillende tijdstippen, en een dans die geen danse macabre moet worden getuigen.

Laat er geen misverstand over bestaan. De Amerikaanse economische beleid is gebrekkig deze laatste tien jaar of zo. Banken, zorgverleners, financiële manipulators, en de politici die slecht in hun tepels hebben de Amerikaanse middenklasse genomen, zowel voor verleend en voor een ritje.

Individueel, de middenklasse Amerikanen zijn over het algemeen machteloos. Maar opgevat als een cohort, de Amerikaanse middenklasse van 2011 is de meest krachtige economische eenheid die ooit heeft bestaan ​​op de planeet Aarde.

Als we vooruit naar een jaar van de voorverkiezingen en de verkiezingen, zou het verstandig zijn voor degenen die op zoek zijn om te regeren en degenen die proberen te blijven regeren om te onthouden dat hun ware kiesdistrict is niet hun miljardair weldoeners, maar Ma en Pa Mainstreet.

Want zonder de middenklasse, zal geen andere economische klasse overleven ongedeerd.

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld