Love Letters van een 1951 Ferranti wint eerste Tony Sale Award

Dr. David Link’s LoveLetters, een kunstproject opnieuw een historisch computerprogramma voor het schrijven van emotionele notities, heeft de eerste jaarlijkse Tony Sale Award, door de Computer Conservation Society op de BCS-hoofdkwartier in Londen gelanceerd gewonnen.

Banking;? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, Kunstmatige Intelligentie, Google DeepMind AI om artsen te helpen de behandeling van hoofd-halskanker, veiligheid, Sage data-inbreuk kunnen honderden zakelijke klanten beïnvloeden; Enterprise Software, Tech krijgt de Brexit blues vertrouwen slides

wederopbouw Link houdt in dat met de oorspronkelijke software, geschreven door professor Christopher Strachey, op een functioneel equivalent van de 1951 Ferranti Mark 1 computer waarop het voor het eerst zijn algoritme gegenereerde liefdesbrieven samengesteld. Deze zouden worden gericht aan “Darling Love” of “Jewel Duck” of wat dan ook, en ondertekend M. U. C. Manchester University Computer, tenzij de gebruiker een naam in 5-bit Baudot code ingevoerd. Woorden werden geselecteerd met behulp van de Ferranti’s random number generator. Bijvoorbeeld

DARLING SWEETHEART

U BENT MIJN AVID medegevoel. Genegenheid klampt MERKWAARDIG OM UW HARTSTOCHTELIJKE WISH. Mijn smaak smacht naar uw hart. U BENT MIJN WISTFUL SYMPATHY: MIJN INSCHRIJVING smaak.

VAN U PRACHTIG

M. U. C.

De Ferranti Mark 1 was een gecommercialiseerde versie van de baanbrekende Manchester baby computer, die Williams Tubes (cathode ray tubes) gebruikt voor de opslag in plaats van voor het scherm. Link’s versie maakt gebruik van een pc-emulator.

LoveLetters installatie Link’s maakt wel gebruik van een aantal originele elementen, zoals een Creed 7 teleprinter en diverse schakelaars, om de kijkers een beter idee van wat het was alsof geven. Echter, na veel zoeken, Link zegt dat “het grootste deel van de onderdelen niet meer bestaan.”

Maar de installatie bevat wel de handleidingen (Turing 1952 Prinz 1954), Geoff Tootill’s lab notebook – hij was één van de belangrijkste bouwers van de machine – en onderhoudsmonteurs ‘logboek van juli 1951.

Link werd geboren in Düsseldorf in 1971 en deed zijn promotieonderzoek in Berlijn op de vroege geschiedenis van de computer tekst generatie. Toen hij las over Alan Turing gewerkt aan een programma om liefdesbrieven [in Alan Turing: The Enigma, door Andrew Hodges] genereren, zegt hij: “Ik was helemaal blij. Ik was zelfs meer blij toen ik vond de broncode had bewaard werd in de Bodleian Library in Oxford. Het ontvangen van de broncode dwong me om een ​​emulator te schrijven om het uit te voeren, omdat het onmogelijk was om het programma te begrijpen. Dat leidde me naar deze hardware memorial te construeren. Dat is de ingemaakte versie! ”

LoveLetters is zeer succesvol geweest. Dit jaar, het is tentoongesteld in het Alexander Ochs Galeries in Berlijn en Documenta (13) in Kassel, Duitsland. Later deze maand zal het gaan bij de Heinz Nixdorf Forum in Paderborn, Duitsland, en volgende maand op het Microwave Festival in Hong Kong. In 2010, het was een deel van de Fun With Software tentoonstelling getoond in Eindhoven in Nederland en vervolgens de Arnolfini Gallery in Bristol.

Dr. David Hartley, voormalig voorzitter van de Computer Conservation Society, legt uit: “Tony Sale, die een jaar geleden overleed, richtte de CCS, dat hij niet de Colossus weer op te bouwen, medeoprichter The National Museum of Computing in Bletchley Park, en ga zo maar door. Hij was een uniek persoon, maar bovenal was hij een ingenieur. Te herdenken en het levend houden van zijn geheugen, we dachten dat we zouden moeten een award voor iemand te doen wat goed technisch werk in het behoud computer – geen lezing – want dat was in zijn beeld. Die techniek in de zin van zowel hardware als software. ”

“Dat is de reden waarom ik beschouw mezelf dubbel geluk de prijs te hebben ontvangen,” voegt Link, “want het is afkomstig van een technische achtergrond. Het betekent LoveLetters is door zowel de kunstwereld en de technische wereld geaccepteerd. ”

Link is nu het verzamelen van andere voorbeelden van Ferranti Mark 1 software: “alles wat ik kan vinden, terwijl een aantal van de mensen die op het werkte nog in leven zijn.” Hij zegt dat zijn volgende project kunnen zijn voor andere programma’s Strachey’s opnieuw: een die ontwerpen speelt ( checkers).

Andere projecten genomineerd voor de eerste Tony Sale Award, gesponsord door Google, waren een december PDP1 restauratie aan het Computer History Museum in Californië, de Time-Line Computer Archive ontwikkeld door Michael Armstrong en Sandra Hodson, in Wigton, West Cumbria, en een reconstructie van Konrad Zuse’s Z3 Computer (PDF) in Hunsfeld, Duitsland.

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Google DeepMind AI om artsen te helpen de behandeling van hoofd-halskanker

Sage data-inbreuk kunnen honderden zakelijke klanten beïnvloeden

Tech krijgt de Brexit blues als het vertrouwen slides