Metabox Mac upgrades hit US

Hildesheim, Duitsland op basis van Metabox AG opzetten van de marketing dochteronderneming aan haar JoeCard productlijn te verdelen. De dochteronderneming Metabox Corp., wordt geleid door Clint Giles, die vroeger directeur van de verkoop op Mactell, een CPU upgrade leverancier die zijn deuren in oktober gesloten was.

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeistof schade

Alvorens de verhuizing, Metabox verkocht zijn upgrades door middel van Pointronics, een Irvine, Californië op basis van geheugen leverancier. Giles verteld MacWEEK dat Pointronics “niet veel van een markt niet ontwikkelen in de Verenigde Staten, en Metabox wilde iemand met meer ervaring in het kanaal.”

upgrades van het bedrijf beschikken over PowerPC G3 en G4-processors in verschillende snelheden en cache configuraties. Giles zei dat de G3 upgrades zijn nu beschikbaar, met een G4-versies gepland naar verwachting eind mei of begin juni. Metabox verkoopt de upgrades door middel van haar online winkel en Apple resellers.

De kaarten werken met Apple’s recente beige en blauw-witte G3 systemen en systemen op basis van oudere Tsunami en Tanzania systeemontwerpen Apple. Tsunami-gebaseerde systemen omvatten de Power Mac 7300, 7500, 7600, 8500, 8600, 9500, 9600 en soortgelijke kloon modellen. Tanzania-gebaseerde systemen omvatten de Power Mac 4400 en Motorola’s StarMax serie.

Giles zei dat dit een goed moment om de Mac-markt te betreden, gelet op de grote basis van beige en blauw-witte Power Mac G3 systemen en de groeiende prestatiekloof tussen deze systemen en Apple Power Mac G4. Hij verwacht dat veel gebruikers zal geïnspireerd worden om te upgraden wanneer Apple brengt Mac OS X later dit jaar.

Apple is niet gegarandeerd dat Mac OS X zal draaien op pre-G3 Mac-systemen – zelfs modellen met CPU upgrades – maar Giles zei dat hij verwacht dat de upgrade leveranciers zullen een manier om het nieuwe OS werken met oudere, verbeterde Macs te maken.

Metabox is het best bekend in Europa niet voor CPU-upgrades, maar voor een set-top box vergelijkbaar met WebTV van Microsoft Corp.’s. Het bedrijf, dat oorspronkelijk bekend als Pios Computer, werd in 1996 opgericht door een team van managers en ingenieurs die op de Commodore Amiga werkte. Pios in eerste instantie aangeboden Macintosh-klonen op basis van de CHRP specificatie, een hardware-ontwerp dat Apple ontwikkeld voor Mac OS licentiehouders. Na Steve Jobs trok de stekker op de kloon-programma, Pios veranderde haar naam in Metabox en verhuisde naar de set-top markt. Het bedrijf is beursgenoteerd in Duitsland.

Mac CPU-leveranciers – waaronder Giles ‘voormalige werkgever, Mactell – hebben hun aandeel in de financiële problemen had. Newer Technology ternauwernood vermeden faillissement in februari na het verzonnen een aandelenbelegging deal met Tri-M Technologies, zijn Singapore gevestigde productie partner. En vorige maand, Tripp Lite kocht de activa van XLR8 moederbedrijf Interex, die voor Chapter 11 bescherming tegen faillissement had aangevraagd.

Giles zei dat hij er alle vertrouwen in deze problemen zal niet bezet Metabox, wiens gediversifieerd productlijn, hij beweerde, zal het bedrijf te isoleren van de ups en downs van de upgrade markt. “Ze zijn niet inzetten op de hele blok aan upgrades,” zei hij.

Op dit moment zijn Metabox producten uitsluitend in Duitsland. Echter, Giles zei dat het bedrijf kan een contract fabriek in de Austin gebied te zoeken. De Amerikaanse dochteronderneming, die momenteel met het personeel van vijf, boerderijen ook zijn vervulling diensten.

Roger Kasten, vice-president van de strategische ontwikkeling en evangelisatie voor Newer Technology, zei hij dat de concurrentie welkom. “Iedere markt niet groot genoeg is om de concurrentie te ondersteunen is een markt die niet de moeite waard om in,” zei hij.

Andere CPU upgrade leveranciers omvatten Sonnet Technologies – die het grootste marktaandeel claimt – en PowerLogix.

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade