Microsoft en de belangrijkste retailers chop Surface RT prijzen van $ 150

Noem het een back-to-school te koop. Noem het overtollige voorraad klaring. Hoe je het ook noemt, Microsoft is de intensivering van de brand verkoop op de ARM-gebaseerde Surface RT tablet / PC hybriden.

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september; mobiliteit; gratis iPhone 7 aanbod van T-Mobile vraagt ​​upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië

Op 14 juli, zoals vorige week geruchten, Microsoft en partners gehakte de 32 GB Surface RT basisprijs door tot $ 349 (van $ 499) en de 64 GB model tot $ 449 (van de oorspronkelijke $ 599), op de Microsoft Store, Staples en Best Buy in de US

Die deal volgt op de hielen van s; TEEP Surface RT (en Surface Pro) kortingen op enkele recente Microsoft conferenties, met inbegrip van TechEd Noord-Amerika, TechEd Europe en de Worldwide Partner Conference (WPC). Op WPC vorige week in Houston, veel van de 15.000 aanwezige stond in lijnen die soms duurde twee uur om een ​​Surface RT inrichting voor $ 99 en een oppervlak Pro inrichting te verkrijgen voor $ 399. Microsoft lanceerde ook; een Surface RT korting voor scholen en universiteiten; (niet voor individuele studenten) eerder deze zomer.

Microsoft execs hebben herhaaldelijk weigerde te zeggen hoeveel Surface RT’s van het bedrijf en / of hoeveel het bedrijf heeft verkocht sinds de apparaten in oktober 2012 werden gelanceerd Sommige Microsoft watchers schatte het bedrijf had veel te veel Surface RT’s geproduceerd, zwaar overschatten vraag had gebouwd voor het apparaat dat de bestaande Windows-apps kan niet worden uitgevoerd.

Op WPC vorige week, Microsoft’s Chief Operating Officer Kevin Turner vertelde de aanwezigen waren er, upgrades “om de Surface RT en Surface Pro komt in het fiscale jaar 2014 (Microsoft’s fiscale 2014 loopt van 1 juli 2013 tot 30 juni 2014) Turner wist niet t opgeven of deze upgrades nieuwe modellen met meer krachtige ARM en x86-processors zou zijn of niet Turner zei ook te verwachten n;. ew Surface accessoires en toebehoren kleuren op een bepaald punt in het boekjaar 2014.

Microsoft is ook op grote schaal geloofd te worden de opbouw van haar eigen, 8-inch mini Surface product, dat dit kalenderjaar kon debuteren.

Surface klanten in staat om hun apparaten met Windows 8.1 vernieuwen zal zijn zodra Microsoft maakt het beschikbaar voor klanten later dit jaar. De 8.1 versie bevat verbeteringen aan het vermogen van Surface om te werken in de portrait-modus, een nieuwe Start knop en boot-straight-to-desktop-optie, en andere prestaties en usability verbeteringen. De; voorbeeld van Windows 8.1 is beschikbaar voor zowel Surface Pro en Surface RT-gebruikers;. Om nu te testen; RTM van de 8.1 release verwacht tegen eind augustus, 2013.

Terwijl sommigen vinden de prestaties van de Surface RT is zo flauw dat zelfs een $ 349 prijskaartje is nog steeds niet verleidelijk zijn, ben ik niet in dat kamp. Het lichtere gewicht en betere prestaties van de batterij (ongeveer 8-9 uur, in vergelijking met 4-5 voor de Surface Pro) maken het RT een betere keuze voor mij, want ik gebruik het als een PC companion apparaat – en niet een PC vervanging. Ik gebruik mijn RT net zoals ik vroeger mijn iPad gebruiken en vinden het prima voor lichte e-mail en surfen op het web. grootste beperking van de Surface RT is in mijn geval is de afhankelijkheid van Wi-Fi, zoals ook hier in New York City, Wi-Fi is nog verre van alomtegenwoordig.

Update (15 juli): Het lijkt erop dat de Surface RT bezuinigingen komen ook naar andere landen. Neowin heeft een vervallen: http://www.neowin.net/news/surface-rt-also-sees-price-cuts-in-europe-australia–more

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië