Microsoft-gesponsorde Outercurve Stichting wendt zich tot Apache voor leiderschap

Nou, dit is anders. Jim Jagielski, mede-oprichter van de Apache Software Foundation, een directeur van het Open Source Initiative, en op dit moment een adviesbureau software engineer voor Linux reus Red Hat is nu president van de Microsoft-gesponsorde, open-source vriendelijke Board Outercurve Stichting van Bestuur.

AOL sluit zich aan bij Microsoft als sponsor van Outercurve Foundation; Microsoft menens is met open source: 10 proof punten; Microsoft doneert haar ‘Mayhem’ open-source scripting applicatie om Outercurve Foundation; CodePlex Foundation wordt OuterCurve, Nieuw leven voor de Open Source Initiative

Jagielski neemt de rol van voorzitter van Sam Ramji van Apigee, die de positie van de afgelopen drie jaar gehouden. “Mijn plannen zijn om te helpen Outercurve één van de vooraanstaande open source-stichtingen,” zei Jagielski in een verklaring.

Hij vervolgde: “We hopen dat we in staat zijn om meer begeleiding te bieden en helpen om een ​​grotere groep mensen, en om onze aanwezigheid op gerelateerde conferenties en toppen uit te breiden. Ik heb het gevoel dat Outercurve is niet alleen bij uitstek geschikt voor de centrale clearinghouse voor open- zijn source bestuur en gemeenschap deskundigheid, maar het is ook de enige stichting die dit een hoofddoelstelling maakt. ”

Outercurve, voorheen Microsoft’s CodePlex Foundation, is een onafhankelijke stichting. Zijn primaire donateurs blijven Microsoft en vanaf 2012, AOL.

De Stichting handvest roept op tot het aan licentie- en project-agnostisch te zijn. Over de jaren is de groep zich gepositioneerd om met andere open-source fundamenten, plaats zich hen. Microsoft heeft langs verscheidene van zijn open-source producten en technologieën doorgegeven aan Outercurve – met inbegrip van de de boomgaard content management systeem, de NuPack package-systeem voor het beheer en de Mayhem open-source scripting applicatie.

De andere nieuwe officieren onder Tony Hey, van Microsoft, als vice-president, Sam Ramji, de voormalige president, blijft aan als secretaris, en Gianugo Rabellino, van Microsoft Open Technologies, Inc., als penningmeester.

Deze beweging, die een van de meest gerespecteerde namen in de open source aan het hoofd van de Outercurve Foundation brengt, kan alleen maar helpen de reputatie van de Stichting in de vrije-software en open-source kringen. Misschien, heel misschien, Microsoft echt wordt steeds serieus over open-source software.

 verhalen

? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice

Enterprise Software;? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice; Open Onetime MS Office challenger OpenOffice:? We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende ondersteuning; Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Onetime MS Office challenger OpenOffice: We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende steun

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip