Microsoft Lync mobiele clients voor de iPhone, iPad, Android en Windows Phone klaar om te rollen

Microsoft is klaar om zijn langverwachte Lync mobiele clients vanaf volgende week te lanceren, functionarissen van het bedrijf blijkbaar vertelde een aantal van haar partners op 9 december.

Apple; Deze iPhones en iPads al achterhaald zal worden op 13 september, hardware; Terwijl de wereld kijkt iPhone 7, Apple stilletjes werkt iPad range, Apple, Apple iPhone 7 evenement: Door de nummers, Apple, Hoe om te kijken naar de iPhone van Apple event vandaag live

Alessandro Zattoni, een Information Technology and Services professional in Italiƫ, tweeted op 9 december dat de Lync mobiele client voor Windows Phone op de markt verkrijgbaar zal zijn op 12 december Hij zei (ook op Twitter), die hij leerde deze informatie op een partner- alleen Lync evenement.

(Het feit dat een vertegenwoordiger van Microsoft Lync Server technisch referentiesysteem hub, aka @DrRez, retweeted Zattoni doet me denken zijn informatie legitiem is.)

Microsoft ambtenaren zeggen al maanden dat het bedrijf van plan om mobiele clients te leveren voor zijn Lync unified communications product voor het einde van het kalenderjaar 2011. Microsoft functionarissen zeiden dat de Lync clients zou voor Windows Phone, iPhone, Android-telefoons en Symbian-telefoons beschikbaar zijn. Eerder deze maand, verdere validatie dat de Lync mobiele clients waren op weg om de lancering in december werd opgemerkt door WPCentral. Op 8 december, WPCentral meldde dat de Windows Phone Lync client zichtbaar was om wat in de markt, maar nog niet in staat om te worden gedownload.

Het lijkt de nieuwe Lync client gaat ook worden geoptimaliseerd voor de iPad, niet alleen voor smartphones. Microsoft vrijgegeven aan de vervaardiging van de Lync client voor de Mac in september 2011.

Microsoft geplaatst op haar Download Center eerder deze maand nieuwe dienst van mobiliteit bits die Lync Server 2010 toe te voegen functionaliteit – instant messaging, aanwezigheid, het beheer van contactpersonen en groepen, single-click-conferentie te sluiten en single-nummer te bereiken – voor bepaalde ondersteunde apparaten .

Deze apparaten, volgens de informatie op de download website bevatten selecteert u iPhone, iPad, Android, Windows Phone en Nokia mobiele apparaten.

Lync is Microsoft’s opvolger van Office Communications Server. Lync is Microsoft’s Unified Communications-platform dat het bedrijf een jaar geleden gelanceerd. Lync biedt enterprise instant-messaging, VoIP en conferencing. Er is ook een Microsoft-hosted versie van Lync, dat beschikbaar is als een stand-alone dienst en een deel van Office 365, dat bekend staat als Lync Online.

Microsoft ambtenaren zijn positioneren Lync als aanvulling op Skype, de meer consumentgerichte VOIP service. Ze hebben gezegd het plan is om de twee aanbod te integreren op een bepaald punt.

Ik heb ambtenaren met de Lync team gevraagd of zij de datum van 12 december meer informatie over de functies zullen bevestigen of te delen. Geen woord nog niet terug. Geen commentaar van de Softies, een woordvoerder gezegd.

Update No. 1: Als u de verschillen in functionaliteit tussen de diverse Lync mobiele clients te zien, Sebastiaan Poels, consultant bij Nobel in Nederland, heeft een handige grafiek dat de functies die worden ondersteund in de diverse Lync Mobile klanten vergelijkt geplaatst: Windows Phone 7.5, Nokia Symbian 3, iPhone, iPad en Android (2.3 en hoger). (Met dank aan @giciorek voor de tip.)

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

Terwijl de wereld kijkt iPhone 7, Apple werkt stilletjes iPad range

Apple iPhone 7 evenement: Door de nummers

Hoe om te kijken naar de iPhone van Apple event vandaag live