Microsoft maakt bots de hoeksteen van haar ‘gesprek als een platform strategie

In de afgelopen jaren werd Microsoft licenties voor haar Bing application programming interfaces voor ontwikkelaars, zodat ze dingen zoals zoeken, kaarten en spraak kunnen integreren in hun volwaardige apps.

Wat te verwachten

Kunstmatige Intelligentie;? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen; Innovatie;? LG investeren in AI voor slimme apparaten, autonoom rijden; Big Data Analytics;? IBM AI gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab; kunstmatige Intelligentie, IBM Watson: Dit is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet

Maar de toekomst, Microsoft probeert om het idee van de uitbreiding van apps met Bing intelligentie gemakkelijker te maken. Het bedrijf is de verpakking van een aantal van haar Bing intelligentie en het leveren van het aan de ontwikkelaars in de vorm van bots en een bot ontwikkelingskader.

Microsoft ambtenaren toonde het bedrijf nieuwe bot kader en nieuw beschikbare bots op zijn Build 2016 Developers Conference in San Francisco deze week.

Terwijl Microsoft onlangs had een eigen sociaal-chat-bot experiment – een tiener bot genaamd Tay.ai – mis gaan – het bedrijf gaat verder met meer productiviteit-centric bots.

Deze nieuwe strategie van Microsoft is alles over “gesprek als een platform,” Microsoft CEO Satya Nadella vertelde Build aanwezigen. “Het is de kracht van de menselijke taal toegepast op alle computer interfaces,” en maakt gebruik van machine learning en kunstmatige intelligentie technologie onder de motorkap.

“De menselijke taal is de nieuwe user interface laag,” zei Nadella.

Het idee van het bouwen van speciale functie bots voor specifieke taken, zoals het boeken van hotelkamers of het bestellen van pizza te behandelen, is geen nieuw concept. (Bekijk hier wat r ECENTE post van Slack over zijn bot focus, bijvoorbeeld.)

Maar Microsoft’s nadruk op het maken van de tools voor het bouwen van deze bots beschikbaar voor ontwikkelaars – en deze bots te koppelen aan digitale persoonlijke assistenten, net als Cortana – is de plaats waar het bedrijf is de hoop om zich te onderscheiden van haar concurrenten.

Microsoft is het maken van een nieuw Cortana app store beschikbaar en wordt het verstrekken van testers met een vroeg voorbeeld van de nieuwe Cortana ervaringen “in de komende maanden”, via welke Cortana in staat om te helpen met voorspellende acties, zoals kijken naar de gebruikers mail en agenda zal zijn ( met hun toestemming) proactief plannen gebeurtenissen namens de gebruikers.

Mary Jo Foley’s watch list voor Build 2016 Developer Conference van Microsoft.

Op het bot voorzijde, Microsoft is het verstrekken van de mogelijkheid om niet alleen platte tekst bots, maar ook bots die kunnen communiceren met gebruikers via video, animaties te bouwen en uiteindelijk hologrammen via Microsoft’s HoloLens mixed-reality bril.

Microsoft geschopt dingen uitgeschakeld door het maken van een handvol eigen Skype bots beschikbaar voor gebruikers van de Skype iOS, Android en Windows apps, te beginnen op 30 maart Het bedrijf is ook het vrijgeven van een nieuwe Skype-Bot software development kit, zodat externe ontwikkelaars kunnen bouwen hun eigen Skype bots.

Bij Build, Microsoft kondigde ook het rebranding de Cortana Analytics Suite als de “Cortana Intelligence Suite.” Het onlangs omgedoopt suite ook wordt gepositioneerd als een voertuig voor ontwikkelaars om analytics data te krijgen op niet alleen hun apps, maar ook op de bots en de middelen die ze bouwen.

Microsoft is het toevoegen van een aantal van de Microsoft Research ontwikkelde Project Oxford visie, spraak en andere interfaces in de preview formulier om een ​​nieuwe preview van de Cortana Intelligence Suite, als goed. De prijs is hier voor deze nieuwe cognitieve diensten, die de Oxford API’s en meer.

? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

? LG investeren in AI voor slimme apparaten, autonoom rijden

? IBM AI gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab

IBM Watson: Dit is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet