Microsoft neemt maatregelen om zijn Windows 8-app bedrijf verhaal te verbeteren

Twee jaar nadat Microsoft Windows 8 uitgebracht, zijn er nog relatief weinig Metro-stijl op maat line-of-business applicaties beschikbaar.

Bemiddelde Windows Runtime-onderdelen: Hiermee sideloaded Windows Store apps naar Windows runtime-componenten die buiten de app container toegang; Network Loopback: sideloaded Windows Store apps kan communiceren met desktop processen en applicaties via het netwerk loopback. Ontwikkelaars kunnen touch-centric apps te bouwen, terwijl het gebruik van bestaande code die afhankelijk is van Win32 of Base Class Library componenten, die anders niet beschikbaar voor Windows Store apps; Windows Notification Services:. Sideloaded Windows Store apps kunnen push-notificaties te ontvangen via Windows Notification Services.

zware eisen van Microsoft voor sideloading Windows Store / Metro-stijl apps is één van de redenen voor het gebrek. Sideloading is de manier waarop bedrijven kunnen op maat bedrijf Metro-stijl applicaties inzetten om hun gebruikersnaam en zonder tussenkomst van de Windows Store.

De kosten en licentievoorwaarden hebben een aantal bedrijven afgeschrikt zelfs het denken over het bouwen van ‘moderne’ line-of-business apps voor Windows 8. Maar tijdens Build 2014-conferentie van Microsoft, functionarissen van het bedrijf gericht een aantal van deze beperkingen.

Magenic Chief Technology Officer Rockford Lhotka en een handvol anderen hebben vocale critici van Windows 8-app sideloading beleid van Microsoft geweest. Sommige binnen Microsoft zelf hebben genoeg van het gebrek aan vooruitgang op het sideloading voorzijde en, geprobeerd om de beperkingen te omzeilen met hun eigen projecten.

Het lijkt Microsoft is klaar om ten minste enkele van de klachten pakken. Op de Build 2014, Microsoft ambtenaren bekend gemaakt hadden ze de prijs van het bedrijf aan het opladen is voor ontwikkelaars om hun apparaten te ontsluiten voor sideloading gedaald.

Vanaf mei, zal Microsoft worden de toekenning van enterprise sideloading rechten voor ieder domein behoren Windows Pro pc of tablet om bedrijven met een bepaald volume licentieovereenkomsten. Line-of-business app sideloading rechten zal beschikbaar zijn voor volume licentiehouders zijn voor ongeveer $ 100 voor een onbeperkt aantal Windows 8.1-apparaten. Vóór deze verandering, werd Microsoft opladen ontwikkelaars $ 30 per apparaat voor het ontgrendelen van de toetsen.

Microsoft kondigde ook een aantal nieuwe tools die ontworpen zijn om ontwikkelaars te helpen maken en implementeren touch-centric zakelijke applicaties draaien op; Windows 8.1-update, die het bedrijf begonnen met de uitrol van Windows 8.1 gebruikers vorige week. Onder deze tools

Lhotka zei dat de veranderingen waren goed, maar nog steeds niet ver genoeg gaan in termen van het helpen van de ontwikkelaars daadwerkelijk apps op hun apparaten te installeren. In een nieuwe blog post van vorige week, merkte hij op dat de gebruikers nog steeds zal een pay-per-apparaat / per maand kosten – variërend van $ 6 tot $ 11 – voor mobiele-device management met behulp van Windows Intune.

“Ik denk dat Microsoft heeft een belangrijke stap in de goede richting met de veranderingen om de kosten en de beschikbaarheid van zijdelingse belasting toetsen. Koppel dit aan de toenemende volwassenheid van projecten als (Magenic open-source) OrgPortal en CompanyStore en ik denk dat we krijgen tot het punt waar WinRT (de Windows 8-runtime programming interface) is iets om te overwegen voor zakelijke app ontwikkeling, “zei Lhotka.

Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen, Microsoft, Kan de toekomst van Android Windows, Windows 10, Windows 10 tip : netwerkproblemen oplossen met een one-click reset

Enkele andere gebruikers waren nog niet van overtuigd dat sideloading levensvatbaar is, zelfs met Microsoft’s verandert echter.

User “SleepDaddySoft” merkte in de opmerkingen van Microsoft blog post dat de tarieven voor een sideloading licentie maakt het ontwikkelen van WinRT / Windows 8 Metro-style apps een non-starter.

WinRT zal nooit een levensvatbaar platform voor LOB apps tot je te ontdoen van de side-loading-licentie, “zei hij.” Waarom zou iemand te besteden middelen om een ​​WinRT LOB app die alleen aan klanten kan worden ingezet met een een onderneming licentie te maken, of voor wie u een side-loading licentie te kopen, toen we net zo goed een web-app of een desktop windows app, of een android app, of een Mac OS X desktop-app, gratis kan maken zonder uw toestemming?

“Het is simpel. Ophouden dom en te ontdoen van de side-loading vergunningplicht voor iedereen, op elke versie van Windows en op elk apparaat. Dan kijken als ontwikkelaars van alle soorten, van LOB zakelijke app-ontwikkelaars om de bron wetenschappelijke / medische app openen ontwikkelaars, tot DIY (do it yourself) Kinect / Rift / WearableComputing / NextBigThing geeks doen verbazingwekkende dingen ™ op Windows, en dan zien de ramen te slaan en het platform in het algemeen profiteren van de netwerk-effecten van al die actieve ontwikkeling, “zei SleepDaddySoft.

In een verwante beweging, Microsoft kondigde ook aan dat het volume licentiehouders met Software Assurance voor Windows of Windows Embedded zal toegang tot zowel Windows Enterprise en Windows Embedded industrie SKU’s te hebben. Microsoft execs zei dat de invoering van het nieuwe Windows Embedded Industry betekende niet dat Microsoft is het stopzetten van een van haar bestaande Windows Embedded versies en / of te vervangen door Windows Embedded Industry.

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Kon de toekomst van Android Windows?

Windows 10 tip: het oplossen van netwerkproblemen met een one-click reset