Microsoft ontkent beschuldigingen van censuur op Bing buiten China

Microsoft heeft ontkend het censureren van de resultaten van de Bing zoekmachine resultaten, na een Chinese mensenrechtenorganisatie beschuldigde de Amerikaanse firma te doen voor de Chinese taal-gerelateerde zoekopdrachten buiten China.

China’s recht om niet zoiets als absolute online vrijheid te tonen; China gebruikers gevangenisstraf geconfronteerd worden in online geruchten, China experimenteren met Web censuur methoden; Chinese internetbedrijven site om online geruchten ontkrachten lanceren; Dear America: Genoeg met de China-bashing al

Bing is het uitfilteren van zowel Engels als Chinese taal zoekresultaten voor politiek gevoelige termen zoals “Dalai Lama” en “Tiananmen”, aldus GreatFire.org, een in China gevestigde vrijheid van meningsuiting bepleiten blog, in een verklaring op dinsdag. , bijvoorbeeld, een zoekopdracht naar “Dalai Lama” in het Engels op Bing zou een lijst onder leiding van de eigen website van de Dalai Lamai en andere gerelateerde links, zoals Phayul.com, een pro-Tibetaanse onafhankelijkheid terrein terug te keren, merkte The Guardian. Toch zou de dezelfde zoekopdracht in de Chinese taal worden geleid door een link naar een documentaire van staatsbedrijven omroep CCTV.

Echter, Microsoft legde er een fout in het systeem na het onderzoeken van de conclusies.

Ten eerste, Bing, heeft geen wettelijke vereisten China’s gelden voor zoekopdrachten uitgevoerd buiten China. Door een fout in ons systeem, we geleid tot een onjuiste melding resultaten verwijderen voor sommige zoekopdrachten opgemerkt in het rapport, maar de resultaten zelf zijn en waren onveranderd buiten China “, zegt Stefan Weitz, senior director voor Bing, in een verklaring. Hij was verwijzend naar hoe Bing geeft meestal een melding voor de zoekresultaten wanneer het voldoet aan censuur wetten, zoals in China.

Weitz ook gereageerd op beweringen dat FreeWeibo.com, een site voor anoniem zoeken Chinese sociale media, werd uitgefilterd in Bing resultaten. “Of onderzoek blijkt dat op een bepaald moment in het verleden de pagina is gemarkeerd als ongepast als gevolg van lage kwaliteit of volwassene. Na de beoordeling, hebben we vastgesteld de pagina aanvaardbaar is voor opname in de wereldwijde zoekresultaten.”

Een zoekopdracht op Google het gebruik van de term “Dalai Lama” in het Chinees en Engels levert ook iets andere resultaten, hoewel beide worden geleid met een Wikipedia-pagina’s. Het kan worden opgemerkt dat de verschillen in de resultaten worden gerapporteerd kan te wijten zijn aan zoekmachine optimalisatie en algoritmes te reageren op andere taal ingangen te zoeken zijn.

? M2M markt stuitert terug in Braziliƫ

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in BraziliĆ«, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer