Minder dan de helft van de Europese landen te ontmoeten 4G spectrum-hergebruik deadline EU

De Europese Commissie heeft een aantal EU-landen om de taak overgenomen hun falen om vrij te maken spectrum voor 4G.

Tech Roundup: 4G

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september; mobiliteit; gratis iPhone 7 aanbod van T-Mobile vraagt ​​upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië

In 2010 heeft de Europese Unie de lidstaten overeengekomen om ervoor te zorgen dat het 800 MHz spectrum band werd ontruimd en klaar voor gebruik in de tijd om af te veilen op 1 januari van dit jaar. Het spectrum, die doorgaans wordt gebruikt door analoge tv-signalen, wordt vaak vrijgemaakt wanneer landen verhuizen naar digitale televisie en resused voor 4G mobiele diensten.

Veel lidstaten zijn erin geslaagd om de 800MHz ontruimd, maar 14 niet aan de deadline te halen.

Van die 14, heeft de EC verleende negen uitstel: Litouwen, Spanje, Oostenrijk, Finland, Hongarije, die allemaal hebben beloofd om vrij te maken van het spectrum voor het einde van dit jaar, en Polen, Roemenië, Malta en Cyprus, die zal beschikbaar te maken voor hergebruik in 2014.

Slowakije en Slovenië gevraagd om uitstel, maar niet werden toegekend één, met de voormalige in de hoop om de 800 MHz band te wissen van dit jaar, en de laatste volgend jaar. België en Estland waren ook laat met hun spectrum clearing, maar hebben niet gevraagd om uitstel, en moet de band bevrijd tijdens 2013. Letland verwacht dat het proces in de loop van 2015 worden afgerond.

Bulgarije zal de laatste om 800MHz beschikbaar te maken voor hergebruik zijn: het maakt momenteel gebruik van het spectrum voor militaire doeleinden en zei dat het kan duren tot 2017 voordat het ter beschikking van mobiele operators ‘kan worden gebracht.

digitale chief van de EG, Neelie Kroes, zet de boot in de laatkomers.

We hebben afgesproken om tijdelijke en beperkte 800MHz afwijkingen voor negen landen. Dit is een pragmatische en laatste concessie. Iedere vertraging in het vrijgeven van spectrum pijn doet onze economie en frustreert burgers. Dat is de reden waarom spectrum hervorming een middelpunt van het zal zijn; commissie september voorstel voor een telecom-interne markt “, zei ze in een verklaring.

Slechts 11 landen in geslaagd om de deadline januari ontmoeten: Denemarken, Duitsland, Ierland, Frankrijk, Italië, Nederland, Zweden, Luxemburg, Portugal, het Verenigd Koninkrijk, en Kroatië.

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië