Mobile beheer vereist holistische, granulaire benadering

Consumerization van IT en bring-your-own-device (BYOD) trends hebben geleid tot een toestroom van consumentenapparaten in de zakelijke arena, met single-function eindpunt aanbod niet meer voldoende is voor IT-beheerders om werknemers tech gebruik goed te beheren. Als zodanig, moeten leveranciers hun producten op maat holistische in omvang, maar toch korrelige genoeg om bedrijfsspecifieke behoeften te zijn.

Michele Pelino, principal analyst van infrastructuur en exploitatie bij Forrester Research, zei dat het beheer van mobiele industrie wordt momenteel gedreven door de noodzaak om een ​​toenemend gefragmenteerd landschap ondernemen apparaat aan te pakken.

Naarmate meer bedrijven implementeren en ondersteunen BYOD-beleid voor werkgerelateerde activiteiten, dit betekent dat ze zullen moeten verschillende middelen om de toegang werknemer tot corporate resources en mobiele apps te controleren in dienst, via mobiele device management, mobiele app management en enterprise gecontroleerde appstores, Pelino wees uit.

Haar punten werden herhaald door Tim Dillon, associate vice-president voor de eindgebruiker en mobiliteit research bij IDC Asia-Pacific, die zei dat het consumerization en BYOD hadden bedrijven getroffen op het gebied van juridische en compliance complicaties als gevolg van het gebruik van mobiele apparaten van verschillende leveranciers.

Dillon voegde eraan toe dat mobile device management had “omgevormd” tot nu toe onder meer de identiteit en de toegang functies, die uiteindelijk zou moeten evolueren naar een “veelzijdige oplossing voor dat apparaat, applicaties en data [access] adressen” geworden.

In deze omgeving, applicaties en data provisioning op persoonlijke apparaten is van cruciaal belang, “de analist verklaarde.” Point oplossingen of één device management is niet effectief noch efficiënt, en we verwachten dat meer holistische oplossingen meer op de voorgrond.

Hij voegde eraan toe dat in termen van de totale enterprise security markt, IDC voorspelde een samengestelde jaarlijkse groei van 29,6 procent tussen 2011 en 2016 tot ongeveer bereiken US $ 2,5 miljard. De grootste groeimarkten in mobiele beveiliging zijn mobiele security vulnerability management, mobiele bescherming van informatie en controle, en mobiele identity en access management, zei hij.

Begeerde Enterprise-functies; de vraag welke functies bedrijven werden verzocht uit hun leveranciers, Pelino wees erop dat veel gericht op het beveiligen van mobiele apparaten. Sommige van deze opgenomen opsporen en voorkomen van jailbreaking op Apple’s iOS-apparaten en wroeten op Android-gebaseerde middelen om ervoor te zorgen werknemers kunnen niet omzeilen IT-beheer-protocollen, alsmede gegevens lek preventie (DLP) gereedschap om te voorkomen dat onbevoegde gebruikers toegang krijgen tot bedrijfsgegevens, zei ze.

Het Forrester-analist wees er ook op “opkomende vraag ‘voor de mobiele applicatie management software distributie, de beschikbaarheid van applicaties en corporate appstores ondersteunen. Deze ontwikkelingen, op hun beurt, werden gedwongen infrastructuur en exploitatie professionals met meer granulaire controle over de app provisioning hebben, voegde ze eraan toe.

Een marktpartij gemarkeerd wat mobiele management service providers nodig om te slagen in de markt.

Matthew Hardman, product marketing manager van VMware ASEAN en India, zei leveranciers moeten een end-user management platform, dat zal zorgen voor de eindgebruikers hebben een eenvoudige, consistente gebruikerservaring in al hun apparaten te leveren. Op hetzelfde moment, IT-afdelingen hebben behoefte aan een enkel management platform om het beleid dat ‘bepalen welke gebruikers krijgen wat, wanneer en met welk niveau van veiligheid “te definiëren, zei hij.

Hardman voegde eraan toe dat het verstrekken van beheerders mogelijkheid om gebruikers ‘endpoint-verbindingen controleren om corporate data en diensten kan “dramatisch” vereenvoudigen beveiliging en naleving van de wettelijke eisen, ook.

Hij zei dat producten zoals VMware View en Horizon Application Manager, bijvoorbeeld, werd gebouwd om bedrijven te helpen stroomlijnen van de belangrijkste IT-processen zoals provisioning, configuratie management, verbinding tussenhandel, policy enforcement, performance monitoring en de toepassing opdracht.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Samengevat, IDC Dillon zei terwijl multi-besturingssysteem, multi-device gereedschappen in de hele onderneming zou in belang toenemen, zoals holistische aanbod ook zou moeten granulariteit hebben. Zo kunnen verkopers kijken naar “app wrapping ‘, waarin bedrijven beveiligingsbeleid kan kalibreren voor individuele apps om een ​​concurrentievoordeel te behalen.

“De mogelijkheid om [granulaire producten] te integreren in een holistische beveiligingsarchitectuur dat mobiele brengt in de structuur van de organisatie in plaats van point solutions, zal een interessante factor om naar te kijken als de markt zich ontwikkelt zijn,” de analist vermoedde.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer