Mozilla slaat Firefox search deal met Yahoo, eindigend lange samenwerking met Google

Mozilla Corporation en Yahoo kondigde een “strategische vijfjarige partnership” -overeenkomst vandaag. De deal maakt Yahoo de standaard zoekervaring voor Firefox op mobiele apparaten en pc’s.

De nieuwe overeenkomst vervangt een langdurige partnerschap tussen Mozilla en Google, die eindigt op het einde van deze maand na 10 jaar. De meest recente driejarige verlenging van die overeenkomst betaalde Mozilla $ 300.000.000 per jaar, een bedrag gelijk aan meer dan 90 procent van de jaarlijkse omzet van het baanbrekende browser maker.

Als onderdeel van het pact, de gezamenlijke openbare mededeling zegt: “Yahoo introduceert een verbeterde zoekervaring voor US Firefox-gebruikers die is gepland voor lancering in december 2014. Het beschikt over een schoon, modern en meeslepende ontwerp dat de inbreng van de Mozilla-team weerspiegelt.”

Mozilla publiceerde deze screenshots van wat Firefox-gebruikers zullen zien als ze gebruik maken van de nieuwe standaard zoekervaring

De aankondiging vermeldt ook, in vage termen, “een kader voor het verkennen van de toekomstige product integraties en distributie mogelijkheden om andere markten.”

De beslissing om de Yahoo search deal VS-only betekent een wijziging in de strategie voor Mozilla, aldus CEO Chris Beard

Vandaag kondigen we een wijziging van onze strategie voor Firefox search partnerships. We eindigen onze praktijk van het hebben van een enkele wereldwijde standaard zoekmachine. We zijn tot vaststelling van een meer lokale en flexibele benadering van keuze en innovatie te verhogen op het web, met nieuwe en uitgebreide zoek partnerships per land …

Het enige nieuwe internationale zoektocht partner heeft vandaag aangekondigd is Yandex Zoek in Rusland. Baidu zal blijven om de standaard zoekmachine partner voor China, met Google, Bing, Youdao, Taobao en “andere lokale opties” zijn beschikbaar in China. Voor nu in ieder geval, zal Google nog steeds de standaard zoekmachine keuze in de rest van de wereld te zijn, en het zal blijven aan de macht van de Safe Browsing en Geolocation functies in Firefox.

Alle browsers zijn niet gelijk gemaakt. Elk van de top zes browsers heeft een unieke killer feature.

De splitsing tussen Mozilla en Google is niet onverwacht. In de afgelopen jaren, heeft Mozilla verhuisd van zijn oorspronkelijke missie als een toonaangevende desktop browser ontwikkelaar. Firefox, geïntroduceerd in 2004, vertegenwoordigd broodnodige concurrentie voor Internet Explorer, maar stagneert in de afgelopen jaren als de eigen browser van Google, Chrome, is het marktaandeel genomen.

De laatste belangrijke ontwikkeling inspanning van Mozilla is geweest om agressief werken op een mobiel besturingssysteem dat direct zal concurreren met Google’s Android.

In een voorafschaduwing van de splitsing, Mozilla vorige week publiceerde een manifest: “. Vieren keuze, controle en onafhankelijkheid Op het web” De post en de begeleidende ‘Wie eigenaar is van het internet? ” grafisch niet vermelden Google bij naam, maar de bedoeling was onmiskenbaar, met spitse verwijzingen naar “een nieuwe aanpak ter verbetering van de privacy regelt online ‘en het brengen van” balans aan reclame en inhoud aanbevelingen – door het inbouwen van de gebruiker respect en controle vanaf het begin.

De Yahoo deal is potentieel goed nieuws voor Microsoft, dat is halverwege zijn, eigen tienjarige samenwerking met Yahoo. Als gevolg van die deal, de website Mary Jo Foley in februari van dit jaar opgemerkt, heeft Yahoo een groot deel van haar zoektocht naar Microsoft met Bing uitbesteed, maar het, de rechten op zijn eigen core-zoektechnologieën behouden, als het de oorspronkelijke pacst ondertekende in 2009.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

De financiële voorwaarden van de Yahoo deal zijn niet bekend gemaakt.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september