Multi-miljoen pond IT heist verijdeld

Zeven mannen werden gevangen gezet op maandag na een poging om miljoenen ponden ter waarde van computerapparatuur te stelen.

De leden van de Metropolitan Police’s Flying Squad, werken samen met vuurwapens eenheden van de Metropolitan Police en Gloucestershire politie, arresteerde zeven mannen op kerstavond als ze probeerden hoogwaardige Cisco Systems apparatuur te stelen van een Comstor UK magazijn in Cirencester.

Cisco is het best bekend voor de verkoop-netwerk routing apparatuur, terwijl Comstor is een Cisco-reseller.

“Dit waren Cisco Systems – een hoge waarde voor de industrie,” een Metropolitan Police woordvoerster vertelde de website van Groot-Brittannië.

De bende van zeven werden veroordeeld in Harrow Crown Court na eerder pleiten schuldig aan hun rol in de poging tot overval.

De verdachten waren uit Londen afgereisd naar Cirencester op een aantal gelegenheden aan de Comstor magazijn te observeren, volgens de Metropolitan Police. Op 24 december 2005, keerden ze terug naar de site, reizen in twee gestolen auto’s en twee bestelwagens, en gewapend met knuppels, ammoniak, heavy-duty tape en handboeien. Gewapende agenten ingegrepen vóór zijn indiensttreding, gebouwen, en arresteerde de bende. De groep werden allen beschuldigd van samenzwering te beroven op 25 december.

“Rond £ 26m waarde van computer apparatuur was in het magazijn op 24 december. Onderzoek van de twee busjes aangegeven dat zij in staat zijn om ongeveer £ 4.5m ter waarde van materiaal te dragen zou zijn geweest,” zei de Metropolitan Police in een verklaring.

De politie gelooft de groep bedoeld om de apparatuur te verkopen voor miljoenen ponden, maar weigerde commentaar te geven op welke kanalen de bende bedoeld om te gebruiken. De Metropolitan Police zei dat IT-apparatuur werd vaak door criminelen gericht vanwege de relatief hoge restwaarde.

“Computers zijn high-value items, zodat ze vaak doelwit,” zei de woordvoerster.

Detective Superintendent Barry Phillips, het hoofd van de Flying Squad, zei: “Dit was een klassieke Flying Squad operatie, die ons vermogen blijkt niet alleen te overvallen te bestrijden in de hoofdstad, maar ook om nauw samen te werken met andere krachten om ernstige misdadigers gericht te voorkomen bedrijven in andere delen van het land. ”

Twee van de mannen pleitte schuldig aan samenzwering te beroven, terwijl de andere vijf pleitte schuldig aan de mindere overtreding van samenzwering tot inbraak. Zij kregen straffen variërend van drie-en-een-half jaar tot zeven jaar.

Een van de mannen werd veroordeeld tot een extra twee-en-een-half jaar voor verstoring van de rechtvaardigheid, na het aanbieden van een Flying Squad officier £ 50.000 aan de vervolging tegen hem te saboteren.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen