NBN aankondiging kost AAPT $ 1000000000: ex-CEO

Ex-AAPT CEO en, lange tijd criticus van de Arbeid National Broadband Network (NBN), model, heeft beweerd dat de aankondiging van de nationale uitrol glasvezel kost zijn voormalige bedrijf en Telecom New Zealand investeerders AU $ 1 miljard.

National Broadband Network arbeidsmarktbeleid voor fiber to the gebouw voor 93 procent van alle Australische pand kwam tegen de prijs van op infrastructuur gebaseerde vaste lijn concurrentie, waarbij de overheid de betaling van Telstra en Optus aan hun klanten meer dan overdragen aan de NBN vanuit hun bestaande vaste lijn netwerken, en implementeren van nieuwe wetgeving voorkomen dat bedrijven uit het uitrollen van nieuwe hoge snelheid breedband netwerken parallel aan de NBN, en daarmee de financiering model voor de NBN onderbieden.

Op het moment, de Australische Concurrentie en de toenmalige voorzitter Graeme Samuel Consumer Commissie; goedkeuring gehecht aan de NBN beleid, tot op het punt te worden gelabeld een “NBN cheerleader ‘van Communications minister Malcolm Turnbull.

Spreken in het Economisch en Sociaal Outlook conferentie vorige week met Turnbull en andere NBN criticus, econoom Henry Ergas, Broad zei dat Samuel de aankondiging van steun voor de NBN was “een van de meest trieste dagen van de business” voor hem bij het uitvoeren van vaste infrastructuur provider AAPT.

“Kijk, ik denk dat het een van de meest trieste dagen van de business die ik had toen dat aankondiging werd gedaan door Graeme, en hij werd een groot voorstander van het,” zei Broad.

“Ik denk niet dat het was een gebrek aan macht, ik denk dat er was inzet van zijn kant te ondersteunen en de rest van de industrie waren helemaal met stomheid geslagen.”

AAPT had tegelijkertijd vezelnetwerken in een aantal Nederlandse CBD en donkere investeringen fiber in Australië, die nu ook tot 14.000 kilometer glasvezel. Broad zei de beleidsbeslissing NBN kost AAPT AU $ 1 miljard.

We hadden in termen van waarde, het kostte ons ongeveer een miljard dollar. De waarde structuur op die dag was ongeveer een miljard dollar en de meeste van die niet van de goede investeerders van Telecom Nieuw-Zeeland op het moment.

Brede links, AAPT in 2011 aan het hoofd van Infrastructuur New South Wales, en in het najaar van 2013, ISP gigantische TPG aangekondigd dat het zou AAPT kopen van Telecom New Zealand voor AU $ 450.000.000, beduidend lager dan de AU $ 2200000000 Telecom New Zealand betaald voor het bedrijf in de piek van de dot com boom in 1999.

Tijdens de paneldiscussie, Turnbull zei dat hij zou de ACCC niet beoordelen op haar regelgevende beslissingen, maar zei dat toen de ACCC besloten om NBN het beleid van de vorige regering om door te gaan ze niet experts op het gebied van telecommunicatie beleid.

Ze zijn niet een ingenieursbureau. Ze zijn niet een telecommunicatie-business. Ze hebben geen expertise op dit gebied kreeg helemaal niet, maar ze gaf dat advies, en zelfs nog meer onwaarschijnlijk, de overheid zich op het, “zei hij,. En als je naar voormalige ministers praten in de Rudd regering en Gillard regeringen, zij echt op vertrouwen – en het zegt veel over hun naïviteit dat ze dat deden, moet ik zeggen, maar daar is het en we zijn nu leven met de gevolgen en dat is de taak die we hebben, het krijgen van de NBN weer op… volgen, en we doen dat.

Maar, jongen, is er veel waarde vernietigd – we zullen een goed resultaat te krijgen, maar het zal uiteindelijk kost vele, vele, vele miljarden dollars meer dan het had moeten doen.

TPG heeft al plannen aangekondigd om nu gebruik maken van AAPT’s dark fiber-infrastructuur om de uitrol van fiber to the gebouw in 500.000 appartementen aan de overkant van de hoofdstad CBD’s om rechtstreeks te concurreren met NBN Co op de infrastructuur niveau dat de nieuwe coalitieregering zal testen op het NBN het mededingingsbeleid. De Australische rapporten vandaag aan dat TPG reeds heeft ondervonden problemen met het verkrijgen van toestemming van eigenaren van gebouwen om apparatuur te installeren in hun gebouwen voor de diensten.

In een interview met The Saturday Paper, NBN Co chief executive officer Bill Morrow zei dat de ACCC wordt nog steeds onderzoek naar de kwestie, maar NBN Co wil niet TPG worden “knock-back” van wat hij aan het doen is door de toezichthouder.

“Een overwinning is niet TPG steeds terug klopte. Ik wil niet om de concurrentie te verstikken. Mijn doel is hier uitsluitend om erop te wijzen dat er een business model dat NBN is gebaseerd op dat betekent niet per se goed voor dat soort concurrentie komen in , als gevolg van deze kruissubsidiëring markt “, zegt hij.

En dus een overwinning in mijn ogen is ofwel een verandering van dat model door de overheid of een duidelijke afbakening dat we niet gaan om een ​​constructie wedstrijd voor een periode van tijd, terwijl de NBN wordt gebouwd … Dat is iets wat door de overheid voor mijn tijd. Mijn taak is om erop te wijzen dat we een probleem kunnen hebben en verantwoord met geld van de belastingbetaler te zijn.

Mocht de ACCC laten TPG om te concurreren tegen de NBN in winstgevende binnenstedelijke gebieden, zou het product en prijsmodel voor de NBN moeten veranderen, met NBN Co toegestaan ​​om zijn prijzen dalen in gebieden waar TPG en anderen actief zijn om te concurreren met de commerciële exploitanten. De NBN wordt bediend met cross-gesubsidieerde prijzen, wat betekent dat eventuele wijzigingen in de prijsstelling in grootstedelijke gebieden zal moeten worden gemaakt met hogere prijzen in de regionale en landelijke Australië, waar er minder vraag. Een dergelijke verandering zou waarschijnlijk vereisen overheidssubsidies in regionale gebieden om de prijzen op hetzelfde niveau te houden vandaag.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data