NBN Co pikt crème voor $ 23m IT-deal

Zoals voor het eerst gemeld op de website.com.au, heeft NBN Co Oracle gekozen als lead software provider, het toevoegen van IBM voor de infrastructuur hosting en Accenture voor de implementatie en ondersteuning.

Kevin Brown, NBN Co directeur van de zakelijke dienstverlening, (Credit: NBN Co)

Australië wholesale-only nationale glasvezelnetwerk provider NBN Co heeft opgesloten in de room van de IT-wereld om haar infrastructuur en ondersteuning te bieden voor de komende drie jaar onder een deal $ 23.000.000.

IBM servers, storage en besturingssystemen bieden, terwijl Oracle haar core software platformen zal bieden. Procurement consultancy Portland Group verstrekt hulp bij het selectieproces.

NBN Co had per ongeluk gemarkeerd haar voornemen om te gaan met Oracle in februari, het vrijgeven van een aantal personeelsadvertenties vraagt ​​om kandidaten met een high-end vaardigheden in Oracle enterprise resource planning software.

In dat stadium werd NBN Co labelen van Oracle zijn ‘preferred supplier’, maar had nog niet haar contracten met het bedrijf afgerond.

“Deze systemen zullen worden gebruikt door onze medewerkers aan projecten, bron apparatuur en diensten te beheren, en het beheer van onze activa en financiën, waaronder crediteuren en debiteuren,” voormalige Qantas executive, NBN Co’s hoofd van de human resources en zakelijke dienstverlening Kevin Brown zei in een verklaring

Zij zullen ook effectief projectmanagement en document management voor grote, complexe en belangrijke technische initiatieven mogelijk te maken.

“We zetten de beste systemen om ervoor te zorgen kunnen we verantwoordelijk voor elke dollar die we uitgeven en zorgen voor de juiste basis voor een snel groeiend nationaal bedrijf”, aldus Brown.

IBM, Oracle en Accenture worden veel gebruikt in de corporate Australië en wereldwijd en hebben een bewezen track record.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data