Nieuwere toestellen bevatten minder giftige chemicaliën: rapport

Herstelbedrijf iFixit, in samenwerking met HealthyStuff.org, hebben chemische analyse op 36 handsets uitgevoerd om te zien wat engerds ze bevatten.

Laat u niet misleiden door de glimmende aluminium koffers van uw apparaat en strak plastic backings. Moderne consumenten elektronica kan allerlei chemische stoffen die we niet willen in het water dat we drinken, de haven, de lucht die we inademen, of in de lichamen die we bewonen.

Chemicaliën zoals vlamvertragers goed zijn als het gaat om het voorkomen van onze smartphones uit door brand wordt verbruikt na een ongelukkige elektrische ongelukje, maar ze kunnen een willekeurig aantal zeer gruwelijke dingen te doen bij het nemen van in het lichaam, die wordt gekoppeld aan kanker, neurologische stoornissen, ontwikkelingsproblemen en verminderde vruchtbaarheid.

Of met de zware metalen kwik en arseen, die beide zijn enthousiast gebruikt bij de vervaardiging van bepaalde LCD schermen. Deze zijn relatief – en ik gebruik dat woord in grote lijnen – veilig wanneer opgesloten in een inrichting, maar toen dat eenmaal hield handset in de prullenbak wordt gedumpt, en later verpletterd of verbrand in een stortplaats, deze schadelijke elementen zijn vrij om te veroorzaken allerlei chaos voor menselijke en dierlijke leven.

De 36 toestellen gekozen werden onderworpen aan een spervuur ​​van tests om de chemische samenstelling te bepalen. De resultaten van deze tests werden vervolgens beoordeeld en gerangschikt op een 0–5 schaal, met de laagste score zijn best.

Wanneer uitgesplitst naar rang, 6 van de 36 telefoons vallen in de categorie ‘low concern “, een groep die de iPhone 5 omvat, de iPhone 4S, de Motorola Citrus, en de Samsung Captivate.

Een verdere vierentwintig van de telefoons zijn van ‘medium zorg, “met inbegrip van de iPhone 4, de Samsung Eternity, de Motorola Droid X, en de BlackBerry Curve 8530.

Echter, de overige zes telefoons als “zorgwekkend”, een groep die de Nokia N95 en de tweede generatie iPhone bevat.

Na een beetje meer rekenwerk, werden de scores herschikt door de release data van de handset in kwestie – en dat bleek iets heel interessant – dat de nieuwere smartphones worden gemaakt met minder gevaarlijke chemische stoffen.

Volgens het onderzoek, werd elke telefoon die gerangschikt was van de “zorgwekkende” uitgebracht vóór 2010.

Er is een trend van minder giftige stoffen overwerk, het lijkt erop dat – vooral voor Apple, “schrijft iFixit chief executive Kyle Weins.” Dat is goed, maar het is niet goed genoeg. We kunnen niet zomaar pat ons op onze rug en op onze lauweren rusten. Veel gifstoffen blijven “.

“Er is ruimte voor verbetering in elke telefoon, door iedere fabrikant gezondheid op het spel staat -. De gezondheid van de Amerikanen, de gezondheid van kinderen brandende elektronica in Ghana, en de gezondheid van de mensen die onze stortplaatsen erven”.

Meer informatie, inclusief een volledige lijst van de ranglijst, is beschikbaar op HealthyStuff.org.

Mobiliteit, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen toch te verhogen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

iFixit /HealthyStuff.org.

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice