Nokia 7610 review

Brede en korte afmetingen geven de 7610 een stomp verschijning die Nokia heeft gecompenseerd door de gebogen twee tegengestelde hoeken, vergelijkbaar met de stijl van de 3G-enabled 7600. All up, wordt zijn 118g gewicht gelijkmatig verdeeld over de telefoon, die 109 x 53 x meet 19mm.

De 7610’s display is een groot en helder TFT-scherm (65.536 kleuren, 176 x 206 pixels), dat is een van de meest indrukwekkende schermen we op een Nokia-toestel tot nu toe heb gezien. Een fatsoenlijke scherm is vrijwel een noodzaak voor een mobiele telefoon die een one megapixel camera, zoals dit omvat.

Zoals de 7610 draait op het besturingssysteem Symbian, kunnen gebruikers die vertrouwd zijn met standaard Nokia-handsets in eerste instantie ervaren een moeilijkheidsgraad swappen naar een onbekende interface. De menustructuur is enigszins vergelijkbaar met andere Nokia-telefoons (contacten, berichten, galerie, etc), maar de belangrijkste menu is gebaseerd op pictogrammen, die schuift door de vele beschikbare functies.

Een van deze toepassingen is Real-speler, opgenomen voor het afspelen van MP3 en AAC-muziekbestanden evenals 3GPP en RealMedia bestanden. 8 MB intern geheugen aan boord is met ondersteuning voor extern geheugen via een Reduced Size MultiMediaCard (RS-MMC) slot. Net als Nokia’s originele N-Gage, de MMC je nodig hebt om de achterklep en verwijder de batterij te plaatsen, zodat je niet kunt veranderen kaarten on-the-fly. Nokia bundels een 64MB-kaart in het pakket dat kan worden gebruikt voor het opslaan van contacten, berichten, foto’s, muziek, applicaties en andere bestanden.

Video’s tot tien minuten in lengte kan worden genomen bij een resolutie van 128 x 96 pixels of 176 x 144 pixels. Foto’s kunnen worden vastgelegd in drie resolutie-instelling, de maximale via een megapixel. Door de toepassing Galerij kunt u beeld, geluid en video mappen te bladeren op het geheugen van de telefoon of op de geheugenkaart.

Nokia heeft een paar leuke video-editing tools toegevoegd, zodat u rond kunt spelen met de films die u neemt. De regisseur is een toepassing die automatisch converteert video’s door het toevoegen van een thema, overlays en een bijbehorende geluidsfragment. Bijvoorbeeld, als u kiest voor een ‘paparazzi’ film te maken, de 7610 voegt camera flitsen, overlays van lenzen en een stalking soundtrack aan uw clip. Het is een leuke feature die snel kunnen Spice up video’s via MMS naar vrienden te sturen.

Een interessante dagboek-achtige applicatie die op de Nokia 7610 is Lifeblog. Het combineert SMS-berichten, MMS-berichten, foto’s en video, zodat u ze chronologisch kunt bladeren in een tijdlijn. Door het downloaden van de gratis pc-versie van de software, kunt u deze elementen met uw desktop synchroniseren en stuur ze via e-mail.

De Opera webbrowser is ook aan boord en met de hulp van de Noweigian bedrijf Small-Screen Rendering-technologie, de browser formatteert webpagina’s om mooi te passen in het scherm van de 7610’s.

Het is altijd handig als een mobiele telefoon wordt geleverd met een USB-kabel, zelfs wanneer het Bluetooth. De doordachte integratie van Nokia kunt u elementen zoals Outlook-contactpersonen en agenda, de overdracht van bestanden en foto’s, plus back-up van de inhoud van uw telefoon met behulp van Nokia PC Suite (die meegeleverd wordt op een cd) te synchroniseren.

Reizigers moeten er rekening mee de 7610 biedt tri-band dekking om u aangesloten wanneer u internationaal roaming.

levensduur van de batterij op de 7610 is sterk afhankelijk van wat functies die u gebruikt. Met een gemiddeld verbruik vonden we de handset te duren tussen de drie tot vier dagen. Verwacht een beetje minder dan dit als je gaat worden met behulp van de camera voor foto’s / video veel, of als u van plan op het kijken naar videoclips voortdurend. Nokia stelt een maximale gesprekstijd van drie uur en standby-tijd van maximaal tien dagen.

De Nokia 7610 is de eerste mobiele telefoon van de Finse telefoonfabrikant om een ​​one-megapixel camera bevatten. De volgende in het bedrijf megapixel line-up op de kaarten is de 6630 Smartphone – een 3G-toestel.

Nokia 7610; Onderneming: Nokia; Prijs: TBA; Telefoon: 1300 366 733

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop