NSW Open Data Dashboard vernieuwde als vraag van het publiek mounts

Zoals de NSW deelstaatregering lanceert haar vernieuwde Open Data Dashboard website heeft de staat van Financiën en diensten minister Dominic Perrottet gebleken dat het publiek de vraag naar data is de montage, met Transport for NSW alleen al het ontvangen van maximaal 40 miljoen verzoeken om data per maand.

“Open data is omarmd door de tech-goeroes en ontwikkelaars op elkaar en we zien nu de gegevens van organisaties als Transport for NSW ontvangen tot maximaal 40 miljoen aanvragen per maand”, zegt Perrottet, die werd aangesteld om de portefeuille in april, naar aanleiding van het kabinet herschikking in het kielzog van berusting voormalige premier Barry O’Farrell’s.

Een ander goed voorbeeld hiervan is met de NSW State Records zoeken API. Die werd 17.229 maal bekeken in mei van dit jaar, in vergelijking met 7129 getimed voor de dezelfde periode vorig jaar, “zei hij.” Elk jaar de NSW overheid verzamelt en beheert een groeiende hoeveelheid data, en elk jaar het publiek de vraag naar die gegevens aan worden gebruikt op innovatieve manieren.

De vernieuwde website biedt informatie over de recent toegevoegde datasets, case studies, nieuwsberichten, en voorbeelden van hoe datasets met succes zijn omgezet in apps, evenals update van social media-feeds.

Volgens Perrottet, het nieuwe platform omvat meer detail en extra commentaar over de mogelijke gebruikers en interpretaties van de beschikbare datasets.

[Dit] zal het gemakkelijker maken voor mensen om ze te gebruiken “, zei hij.” Het dashboard is ook reageert, waardoor het makkelijker wordt om te bekijken op mobiele apparaten.

Perrottet zei dat hij geloofde dat omarmen van open data en het aanbieden van het publiek een forum om eenvoudig toegang tot de beschikbare datasets zal helpen rijden de digitale economie van de staat.

De oprichting van de Open Data Dashboard maakt het gemakkelijker dan ooit voor het publiek om toegang te krijgen tot NSW overheid data, “zei hij.” Dit is een spannende ontwikkeling, want als we doorgaan gegevens vrijgeven over dit dashboard zullen we klantgerichte server levering rijden en groeien de digitale economie.

We hebben al een glimp van wat mogelijk is door het succes van gezien, NSW Globe, die NSW locatie-gebaseerde data weergeeft, “zei hij.” Dit soort vernieuwingen zou slechts tien jaar geleden ondenkbaar zijn.

Voor Perrottet, de aandacht van de rijksoverheid betaalt aan zijn open data portaal is een weerspiegeling van haar inzet voor de gang; ICT-strategie, waarvan open data is een belangrijk kenmerk.

Overheid NSW Open Data Dashboard herlancering komt slechts enkele weken nadat de Australische federale regering, lanceerde, een enkel platform met een aantal van geospatiale datasets als onderdeel van de Nationale Kaart Open Data Initiative.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Enterprise Software; TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; NBN, NBN zal Australië in een ‘leidende positie:? Bill Morrow, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent, innovatie, quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek financieringsronde

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent

Quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde