NZ telco retail omzet valt NZ $ 350 in 2 jaar

De Nieuw-Zeelandse Commerce Commissie bleek maandag dat telecommunicatie retail inkomsten voor het boekjaar in het land 2013-14 zat aan NZ $ 5170000000, een daling ten opzichte van vorig jaar NZ $ 40.000.000, en NZ $ 350.000.000 minder dan de piek bereikt in 2011-12 .

Terwijl retail omzet nam een ​​pak slaag, de totale investeringen in telecommunicatie steeg met NZ $ 110.000.000 van vorig jaar, terug naar NZ $ 1690000000, die gelijk is aan waar het terug in 2007-08 zat. De jaarlijkse monitoring rapport telecommunicatiemarkt toegerekend de meerderheid van deze uitgaven aan de verdere uitrol van Ultra-Fast Broadband (UFB) in het hele land, met de federale regering onlangs melden dat met ingang van 31 maart 2015, het aantal UFB verbindingen overschreden 85.000, met glasvezel geslaagd meer dan 618.000 gebouwen.

Op hetzelfde moment dat het rapport van de commissie aan de gang was, een van Nieuw-Zeeland de grote telco-spelers, Spark, lanceerde haar eigen campagne om te helpen uit te leggen aan de consument wat maakt de kosten van haar breedband. De Be Geteld campagne werd bezocht door meer dan 50.000 mensen, aldus het bedrijf, met veel sturen van een inzending op de commissie met het verzoek om wholesaletarieven voor breedband te verminderen.

algemeen directeur van Corporate Relations Spark Andrew Pirie zei dat, terwijl consumentenprijzen zijn het verminderen van de afgelopen jaren, het Commerce Commissie is op zoek naar al hoge wholesaletarieven omhoog duwen zelfs nog hoger.

“Nieuw-Zeeland internet is niet zo betaalbaar als het zou kunnen zijn. Ongeveer de helft van de factuur van de gemiddelde klant gaat naar het betalen van de wholesaletarieven,” zei Pirie.

Naar aanleiding van het rapport van de commissie, heeft Spark ook aangekondigd dat het de basis is gelegd voor een meer “flexibel, volledig digitale toekomstige netwerk”, de weg vrijmaakt voor nieuwe diensten, zoals high-definition spraak- en videogesprekken over LTE (Volte) . Spark heeft uitgerold haar 4G-gegevens dienst in meer dan 70 steden, en andere locaties in heel Nieuw-Zeeland.

“Mobiele technologie is voortdurend veranderende en ons netwerk moet behandelen niet alleen wat mogelijk is vandaag, maar wat onze klanten zal de vraag in de toekomst. Volte is een grote stap op die weg. Onze toekomst digitaal netwerk zal de mogelijkheden van de apparaten van de mensen los te laten als nooit tevoren, “aldus het bedrijf in een verklaring eerder op dinsdag.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice