O2 Xda IIs recensie

De Xda IIs loopt Microsoft’s geactualiseerde tweede editie van Windows Mobile 2003 voor Pocket PC’s, die het mogelijk maakt het apparaat om te wisselen tussen staand en liggend on-the-fly door middel van instellingen. De update geeft ook het menu Start de mogelijkheid om veelgebruikte programma’s weer te geven – net als bij Windows XP – en wordt geleverd met vooraf geladen met office applicaties Pocket Word en Pocket Excel. Pocket Internet Explorer is opgenomen voor het surfen op het web en instant messaging is beschikbaar via MSN Messenger. ClearVue software is ook ge├»nstalleerd om PDF-en PowerPoint-bestanden te bekijken.

Esthetisch, de Xda IIs wordt geleverd in een opvallende all-zwarte behuizing die een 39-key voorzien, glijdend toetsenbord op de onderste helft van het apparaat. Vanaf het begin van 2005, O2 zegt dat het apparaat zal de BlackBerry Connect-client beschikken.

levensduur van de batterij is ook gezegd te worden verbeterd door 25 procent – we moeite om twee dagen gebruik van het vorige model te krijgen – hoewel we vermoeden dat de toevoeging van Wi-Fi een drainerende factor zal zijn.

Nadeel: Het scherm van de Xda IIs is identiek aan de XDA II, een 3,5-inch, 65K-kleuren touchscreen TFT LCD-scherm (240 x 320 pixels). Hoewel het nog steeds een helder en kleurrijk scherm, in dit formaat de Xda IIs niet in staat is om gebruik te maken van de VGA-scherm ondersteuning (480 x 640 pixels) maken dat het bijgewerkte besturingssysteem toelaat – hoewel de inrichting misschien een beetje te groot worden als het deed. Voor de verwerking van de macht, heeft O2 gehouden met dezelfde chip in de XDA II – Intel PXA 263 400 MHz processor.

Het meten van 71,6 x 125 x 18.7mm en een gewicht van 210g, het apparaat is iets heftier dan zijn voorganger. Hoewel veel fabrikanten van mobiele telefoons zijn het toevoegen van een megapixel digitale camera met apparaten, heeft O2 een VGA-resolutie camera op de XDA IIs gehouden.

Vooruitzichten: We gaven O2 XDA II een Editors ‘Choice Award toen het vorig jaar werd uitgebracht rond deze tijd. Het zal interessant zijn om te zien of de toevoegingen aan de laatste incarnatie van de AU $ 1599 apparaat zal het nog een award toe te kennen wanneer we herzien in de komende weken. Blijf kijken.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop