Obfuscation, boekbespreking: Hoe om te verbergen in het volle zicht

Obfuscation: Een handleiding voor privacy en Protest • Door Finn Brunton en Helen Nissenbaum • MIT Press • 124 pagina’s • ISBN: 978-0-262-029735 • £ 13.95 / $ 19,95

Laten we stellen dat alles wat je doet wordt bekeken – of in ieder geval, dat het zou kunnen zijn. In één benadering, waarschijnlijk degene die het eerst voordoet om mensen, je kon stoppen om dingen te doen. In deze benadering u zich terugtrekken in een bunker, sluit jezelf af, en vermijd alle contact met de buitenwereld. Aangezien dit onwerkbaar in de meeste gevallen in Obfuscation: Een handleiding voor privacy en Protest, Finn Brunton en Helen Nissenbaum rekening houden met de alternatieve benadering: omring jezelf met zo veel lawaai dat watchers uw signaal niet kan onderscheiden. Zoals de auteurs toe te laten, zal deze aanpak alleen kopen u tijd, terwijl je watchers contra-tactiek te ontwikkelen. Maar voor veel doeleinden zelfs enkele minuten voldoende.

Brunton is een assistent-professor in de media, cultuur en communicatie aan de New York University, Nissenbaum is directeur van NYU’s Information Law Institute en is bekend om haar werk op de privacy. naam Brunton was nieuw voor mij, maar hij is auteur van het boek 2013 Spam: Een Schaduw geschiedenis van het internet, een titel die we spijt te hebben gemist.

Verduistering is een boek dat gedachte vereist; het is een kader voor gezien hoe je strategieën kunnen toepassen op uw specifieke situatie in plaats van een handleiding voor specifieke gereedschappen. Tor wordt hier gebruikt als een voorbeeld van verduistering, in plaats van als een doel op zich. De specifieke keuzes die je maakt hangt, de auteurs stress, op uw dreigement model – dat wil zeggen, de antwoorden in uw specifieke situatie op vragen als ‘wat is in gevaar?’, ‘Wie kijken er?’, ‘Wat is hun doel? ‘en’ welke taak moet worden uitgevoerd? ‘.

Zoals elke techniek kan worden gebruikt voor verduistering goed, slecht of beide tegelijkertijd. Dus veel hangt af van uw standpunt. In een zwendel door de auteurs geciteerd, zou een man van plan een overval geadverteerd op Craigslist veelbelovende goed geld voor onderhoud, met vermelding van de uniforme aanvragers dragen en de tijd moeten ze aankomen bij de bank. Resultaat: op de dag van de overval, konden de aankomende politie niet onmiddellijk te onderscheiden van de rover van de getuigen ‘beschrijving onder de 14 op soortgelijke wijze geklede mannen ter plaatse, waardoor de dief genoeg tijd om te ontsnappen.

Hier is een voorbeeld Brunton en Nissenbaum niet noemen: in 1994, de Scientology Kerk gebruikt de strategie van overstromingen van de Usenet nieuwsgroep alt.religion.scientology met duizenden goedgekeurd postings, op zoek te overstemmen de critici – misschien wel de vroegste voorbeeld van een strategie vaak gebruikt deze dagen door jan en alleman op Twitter, die ze bespreken.

De botsing over de ethiek van deze tactiek meestal komen neer op standpunten, zeggen de auteurs. Als u een buitenstaander het afkeuren van het gedrag van een buitenlandse regering, dan is de verduistering tactieken die gebruikt worden door een groep protesteren dat de overheid zijn slim en te rechtvaardigen. Als je dat buitenlandse overheid, het is het werk van terroristen. Maar in tegenstelling tot wat de regering woordvoerders wervend verscherpt toezicht willen zeggen, iedereen heeft iets te verbergen omdat, zoals Malkia Cyril zei vorige maand op de Computers, Freedom en Privacy conferentie “Jullie hebben allemaal leven.”

Star Trek: Negen manieren om onze wetenschap ligt dicht bij de science-fiction

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

De beste tech uitvindingen van alle tijden dat geavanceerde beschaving

Hoe Music Got Free, book review: Piraterij vonken van een muziek-industrie zee-change; Digital Gold, book review: A cryptogeld primer

After Hours, Star Trek: Negen manieren om onze wetenschap ligt dicht bij de science-fiction, After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, mobiliteit; Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte, innovatie; De beste tech uitvindingen van alle tijden dat geavanceerde beschaving

Meer beoordelingen book …