Oh Apple Lightning connector, hoe kan ik u liefhebben?

Sinds ik heb mijn iPhone 5, en na het ontvangen van mijn nieuwe iPad 4-generatie dit weekend, ik heb geleerd om nieuwe Lightning connector Apple’s houden.

In eerste instantie was ik geïrriteerd. Ik had al kocht een hele hoop van 30-pins opladen van kabels voor mijn iPad 3, samen met bijpassende vierkante witte Apple 10W naar USB opladen adapters. Dus nu had ik twee soorten aansluitingen en twee soorten USB-adapter kabels aan Apple producten op te laden met.

Alsof dit niet gekmakende in en van zichzelf, ik eigen Android-apparaten die natuurlijk ook opladen nodig. Mijn vrouw maakt gebruik van een Galaxy Nexus telefoon en ik draag ook rond een Nexus 7 tablet in aanvulling op mijn iPhone 5 als ik op reis. Die beide gebruik maken van de Micro-USB “Micro B ‘opladen connector die werd opgericht als een norm die door de Internationale Telecommunicatie Unie (ITU) in 2009.

Dus op een absoluut minimum, toen ik ging op een zakenreis, moest ik twee soorten kabels te brengen met mij, en twee laders. Als ik wilde om te reizen met mijn iPhone, mijn iPad 3 en de Nexus 7, en bewaar ze allemaal in rotatie, zou ik twee opladers en drie kabels nodig. Dat is niet voor mijn Lenovo laptop tellen van de opladen baksteen en barrel connector kabel aan.

O ja. Er is ook de full-size, 10 “Android-tablets. Elke fabrikant van die dingen maakt gebruik van een ander type van het laden / sync-aansluiting. Hoe komt dat?

Het heeft te maken met wattage.

Het blijkt dat de Micro-USB heeft een beperking met betrekking tot hoeveel watt het veilig kan dragen.

De Apple Lightning connector kan veilig te leveren ten minste tot 12W voordat de draad aansluitingen enige hitte problemen ondervindt. We weten niet de werkelijke beperkingen omdat Apple ze niet heeft gepubliceerd.

Ter vergelijking, kan Micro-USB alleen veilig te kunnen dragen tot 9W van de macht. Veel van de nieuwere, groot scherm Android-telefoons en de iPhone 5 vereisen 5W. Android-tablets en de full-size iPad evenals de Microsoft Surface nodig 10W.

Dit is de reden waarom zie je allerlei gekke variaties van barrel-connectoren en andere bizarre dingen op verschillende OEM-tabletten (SONY zijnde een prime overtreder op dit gebied), want er is geen vastgestelde norm voor 10W opladen.

En ja, ik ben me bewust van de Google Nexus 10 maakt gebruik van een micro-USB Mini B-poort. Het kan ook alleen worden opgeladen in een veel trager 5W, zoals de iPad kan, indien nodig.

Dus bij het ontwerpen van de iPhone 5, de huidige iPod Touch en de laatste iPads, het bedrijf moest rekening houden met de behoefte aan het verminderen van de ruimte op het apparaat printplaat voor de laad / sync connector alsmede een toename van eisen wattage voor tablets.

Ze wilden niet twee verschillende soorten aansluitingen hebben voor hun mobiele apparaat producten, wilden ze een te hebben.

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, hoe dan ook de prijzen te verhogen, iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade, iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; mobiliteit; Luister naar draadloze hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7 ? Het gaat kosten

Dus Micro-USB Micro B kon nooit in geweest de running toch om het verouderingsproces Apple 30-pens platte connector die oorspronkelijk met de derde generatie iPod werd geïntroduceerd in 2003 te vervangen.

De nieuwe connector niet alleen nodig te hanteren opladen (met hogere eisen wattage) en synchroniseren, maar ook nodig om in staat om accessoires te praten in een apparaat hostmodus voor compatibele Apple randapparatuur.

Nu heb ik zeker had mijn problemen in het verleden met Apple met behulp van eigen onderdelen en aansluitingen. Er zijn dingen die het bedrijf doet op dit gebied, dat ronduit ergerlijk zijn. Kortom, ik zou willen dat ze meer gestandaardiseerd spul gebruiken in plaats van gebruik onderdelen die resulteren in een bijna niet te repareren producten.

Hoe Apple maakt producten moeilijk en duur om Repair

Lees verder

Een groot deel van dit wordt gedaan om hun producten meer geminiaturiseerde en gestroomlijnde te maken, maar sommige van hun gebruik van eigen onderdelen en aansluitingen wordt gedaan omdat … Wel, omdat ze kunnen.

Het is irritant.

Dit is echter niet het geval met de Lightning connector. Ik moet het bedrijf krediet te geven voor het ontwerpen van een betere opladen en synchroniseren connector standaard als ik het zie.

Het verlaten van de wattage kwestie volledig uit, de Micro B-connector is gewoon … slecht.

Ik kan je niet hoeveel 12-volt auto vertellen om Micro-USB Micro B sigaret adapter laders Ik heb verdelgd van de enorme daad van voortdurend inbrengen en trekken de stekker uit smartphones.

Zij worden geacht te worden beoordeeld voor 10.000 cycli, maar in de praktijk heb ik gezien dat ze falen in veel minder inserts en trekt dan dat.

De Micro-USB Micro B-connector hielp de mobiele industrie te krijgen gestandaardiseerd op laders. Terug in maart 2008 maakte ik een hartstochtelijk pleidooi voor handset en fabrikanten van apparatuur om te verhuizen naar, omdat velen nog steeds gebruik van proprietary connectors van hun eigen ontwerp.

Sindsdien, en dankzij de ITU het omarmen van de norm in 2009, vrijwel elke handset en het apparaat fabrikant, sparen Apple, is verhuisd van proprietary connectors op de Micro-USB Micro B.

Aangezien een connectorinterface standaard micro-USB Micro B laat veel te wensen over.

Het feit van de zaak is dat veel OEM Micro-USB Micro B-kabels slecht worden gebouwd, en zal heel snel mislukken als gevolg van hun ‘gebogen klem “design.

Er is ook de kwestie dat het is heel gemakkelijk om een ​​Micro-USB Micro B-kabel invoegen “de verkeerde manier.” Je hebt letterlijk nauw oogbol de connector met de houder, omdat het trapezium-vormig.

Als u de kabel omgekeerd vaak genoeg plaatst u niet alleen buigen de connector op de kabel zelf, maar ook op de houder van het apparaat. Dit resulteert in de zeer reële mogelijkheid van beschadiging van het apparaat buiten de garantieperiode valt toe te schrijven aan reguliere slijtage.

En door de manier, de Apple 30-pins kabel gezogen om dezelfde reden. Het was vooral razend op de 2e en 3e generatie iPad, die een schuine bodem hadden en maakte het opstellen van de kabel zeer moeilijk, vooral wanneer bewaard in een beschermhoes als een OtterBox.

Ik ga niet liegen. Terwijl ik verhandeld in mijn iPad 3 voor een iPad 4 primarly als gevolg van de processor en de GPU snelheid boost, de verbeterde Wi-Fi receptie / snelheid en de front-facing HD FaceTime camera, de verhuizing naar het nieuwe lader connector was zeker een stimulans om upgrade.

Een Lightning kabel, is het gewoon niet mogelijk om deze te plaatsen “verkeerde”. Er is geen goede kant of de verkeerde kant op. U plaatst de connector, periode. Beide zijden van de connector zijn identiek, en de chip in de kabel cijfers uit hoe de “omkering” te doen.

Er is geen precisie langs de randen hoeven te worden of “oogbol”. Je sluit hem in. Dat is het. U kunt dit doen bij weinig verlichte gebieden, of bij het zitten in een auto zitten. Geen onverkort oordeel is nodig bij te doen. Heeft u een bos van cocktails op de luchthaven lounge. Laad uw apparaat. Geen probleem.

Anders dan een tonvormige ontwerp, er is geen andere domme-proof ontwerp voor een lader connector in gebruik dat zelfs komt dicht bij wat Lightning biedt. Het enige dat zou kunnen verdringen zou het magnetische inductie, welke draadloze zou zijn. En toch, zelfs draadloos opladen oplossingen hebben hun beperkingen.

De Google Nexus 10 in rekening kunnen brengen draadloos met behulp van de huidige Qi-standaard, maar het is een low-power inductie technologie die alleen 5W kan overdragen op dit moment. Een toekomstige versie van de standaard zal ondersteunen 10W.

Nu, het is waar dat Lightning is een eigen ontwerp, en Apple heeft niet aangeboden om het te licentiëren, noch opent het aan de rest van de industrie voor gebruik op de producten van concurrenten. De kabels chips die niet alleen de digitale pen inversie doen, maar kan ook een soort DRM logica en apparaatbeheersmaatregelen geïnstalleerd die dienen duidelijk het belang van Apple te beschermen.

Maar ik denk dat het nog steeds mogelijk voor Apple en een industrie normalisatie-instelling, zoals de ITU om een ​​versie van Lightning te vestigen als een bredere connector standaard.

Dit zou alleen gebeuren als Apple ergens overtuigd dat een open versie van de Lightning kabel geen manier om de DRM / authenticatie logica zij momenteel, bijvoorbeeld door het beperken van de “Open” versie van chip met behulp omzeilen bevatte om te laden en kan zijn de duidelijke USB data-overdracht bij aansluiting op Apple-apparaten.

Kan de Lightning connector door de gehele industrie als de volgende apparaat opgeladen standaard worden vastgesteld? Praat terug en laat me weten.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten