Ontsnap naar de cloud: Domino data-extractie gemakkelijk gemaakt

Hoewel de focus deze week in tech is op glanzende, nieuwe migraties van corporate informatie naar de cloud als Salesforce en een constellatie van andere cloud-technologie leveranciers gemeente in San Francisco de aftrap voor de val conferentie seizoen, de realiteit van de plaats waar informatie verblijft momenteel in de enterprise is allemaal te vaak verdoezeld als triviaal.

Bedrijven vandaag de dag meestal rekenen op generaties van de IT-infrastructuur oud en nieuw om de informatie te laten stromen, en verrassend vaak bedrijfskritische informatie stroomt door ouderen database gestuurde toepassingen die zijn gemaakt door de teams en ingenieurs die geleden op eeuwen bewogen, wat resulteert in een ‘niet aanraken dat server ‘mentaliteit voor degenen die blijven vertrouwen op.

Terwijl de huidige generatie IBM zijn het verstrekken van een aantal geweldige nieuwe technologieën, een poster kind voor deze gevoelige, oudere legacy informatie silo’s zijn oud Domino client server-gebaseerde applicaties, die de neiging hebben om te zitten in het midden van de belangrijkste lijn van het bedrijfsleven en de juridische workflows. Er zijn tal van leveranciers werken aan de logistiek van sanitair extractie van verschillende soorten andere gegevens moeten worden hergebruikt in cloud-toepassingen: CIMtrek, opgericht door gerespecteerde business process management expert Jon Pyke lijkt een elegant voorbeeld van hoe om te ontsnappen aan IT kerkers zijn.

Ik was onlangs krijgt een demo van CIMtrek instrumenten migreren legacy IBM Lotus Notes / Domino-applicaties om de gegevens klaar om te worden overgeplaatst te bevrijden, of naar de cloud of een andere on-premise applicatie. Informatie behendigheid wordt steeds belangrijker om zaken op vele verschillende niveaus, en deze soorten informatie disintermediatie activiteiten te kijken naar een solide toekomst hebben als gegevens moeten worden opgedoken in andere gebieden van de IT-infrastructuur.

Een CIMTrek gebruiker doorloopt vier geautomatiseerde stappen: application ontdekking, applicatie-analyse, migratie en hosting en ontwikkeling.

In wezen alle design elementen en gegevens zijn afkomstig uit een NSF, het creëren van de presentatielaag (JSP / ASPX), Busines logica, middleware en data access componenten (POJO / .Net #) een databank schema en indien nodig gegevens populatie (SQL Server) als inzetbare installatie ingesteld. De gewonnen informatie bevindt zich op een rustige webserver en is geconfigureerd om MVC patronen zo veel als praktisch mogelijk te volgen om herschikking eenvoudiger te maken. Er is nog veel meer informatie en loop door middel van video op de site CIMTrek’s als je wilt krijgen in de technische details.

Meer fundamenteel, goed georganiseerd data voor draagbaarheid is essentieel voor de efficiëntie en de voordelen van een grotere interoperabiliteit te realiseren of in cloud-toepassingen op basis van Java of Azure of gewoon om te herschikken achter de firewall op premisse. Opduiken informatie in context rond collaborative work flows is een belangrijk onderdeel van het realiseren van een grotere efficiëntie: leveranciers zoals CIMTrek doen het relatief unglamorous maar essentiële werk van het vrijmaken van informatie uit fornuis doorgesluisd beperkingen om dit mogelijk te maken.

Strategisch al te veel mensen zetten glanzend technologische beslissingen voor de realiteit van een poging uit hun huidige opgravingen te verhuizen en het vinden er is geen gemakkelijke uitweg. Migratie van silo informatie is essentieel voor het realiseren van de voordelen van de nieuwe generatie technologieën, uit te werken hoe dit te bereiken is een belangrijke eerste stap.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Charles Slotenmaker

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september