OpenSUSE 12.2 Linux eindelijk arriveert

OpenSUSE, community SUSE ‘s Linux, misschien niet zo sexy als Fedora, Mint, of Ubuntu, maar het is nog steeds een sterke, populaire Linux voor zowel servers als desktops en het is goed om te zien de laatste versie eindelijk na maanden van vertraging aankomen.

Eerste verschuldigd op 11 juli, heeft openSUSE niet de release datum te maken, omdat, eerlijk gezegd, het was niet klaar voor prime time. OpenSUSE vrijlating manager Stephen “Coolo” Kulow zei in juni, “onze projectontwikkeling, is nog steeds veel te instabiel. Dingen zijn verbeterd.

Andreas Jaeger, openSUSE’s program manager vertelde ServerWatch ‘s Sean Michael Kerner dat de openSUSE ontwikkelaars was “gericht op het stabiliseren van de release.” De resulterende Linux-distributie niet altijd de meest recente software, zoals de nieuwste versies van Firefox en KDE, maar het moet zeer stabiel zijn. IJzersterke betrouwbaarheid en prestaties zijn al lang openSUSE kenmerken.

OpenSUSE, zoals altijd, ondersteuning voor meerdere Linux-desktops met inbegrip van KDE 4.x, GNOME 3.4, en Xfce 4.10. KDE, echter de hoofdbureaublad. OpenSUSE 12.2 wordt geleverd met KDE 4.8, maar de ontwikkelaars zal het updaten naar de nieuwste en beste, KDE 4.9.1 in de komende week.

Onder de motorkap, openSUSE maakt nu gebruik van de 3.4.6 Linux kernel. Zo, het heeft een betere Brtfs bestandssysteem en grafische driver prestaties. Server-beheerders en datacenter zal net als dat de kernel hen in staat stelt om het CPU-gebruik cap over groepen van processen.

Toen het tijd om het systeem opstarten komt, openSUSE gebruikt nu GRUB2. Vooruitkijkend naar de dag dat Windows 8-systemen proberen om uit te sluiten alle andere besturingssystemen, openSUSE heeft een Fedora-achtige plan in de plaats te maken met Windows 8’s Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) lock-in.

Voor de desktop-gebruikers, openSUSE wordt geleverd met de nieuwste versie van de beste open-source kantoorpakket: LibreOffice 3.5. Als het gaat om uw web browsen behoeften, openSUSE standaard Firefox.

All-in-all, de nieuwe openSUSE klinkt veelbelovend. Als u wilt om het te controleren voor jezelf, er zijn vele openSUSE 12.2 versies beschikbaar om te downloaden. Persoonlijk, ik ga wachten tot KDE 4.9.1 is beschikbaar voordat u het op het bureaublad.

Een leuke feature over openSUSE is dat je in-place upgrades van uw bestaande openSUSE installaties kunnen doen, gaan de hele weg terug naar openSUSE 11.2. Aangezien ik openSUSE draaien op mijn eigen servers, waar de desktop maakt niet zo veel, geef ik dat een keer te proberen eerst. Als u ook wilt openSUSE voor uw servers, adviseer ik u niet wachten om het een run te geven. Genieten!

 verhalen

openSUSE 12.2 opnieuw uitgesteld, project lijkt te reorganiseren

Het openSUSE “Tumbleweed” Rolling Distribution

nieuwe Linux-distributie OpenSUSE is voor de wolken

Enterprise Software; Sweet SUSE! ? HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; Enterprise Software, te beginnen met Linux in de vroege dagen, Linux, Linux survival guide:? Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen

openSUSE 12.1 debuten cloud, virtualisatie, Google Go ondersteuning

Ubuntu, CentOS, en SUSE Linux komt naar Windows Azure

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

? Beginnen met Linux in de vroege dagen

Linux survival guide: Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen