OpenSUSE is ook van mening te schakelen van MySQL naar MariaDB

MySQL kan nog steeds de “meest populaire open-source database” voor nu, maar de dag kan eindigen. Net als, Fedora, die overweegt overschakelen op MySQL voor de MySQL vork MariaDB, is openSUSE ook overweegt MariaDB de standaard database management systeem (DBMS).

Fedora verandering MariaDB lijkt zekerder dan openSUSE ‘s (SUSE’ community s Linux) mogelijke verhuizing te zijn. In het geval Fedora’s, wordt de verschuiving wordt voorgesteld door Jaroslav Reznik, Red Hat Fedora project manager, en er lijkt geen oppositie.

Bij openSUSE, hoewel, de verhuizing wordt door Michal Hrušecký, een openSUSE ontwikkelaar en de MySQL-onderhouder voor openSUSE en SUSE voorgesteld., In plaats van een SUSE staflid. Zijn argumenten voor MariaDB zijn vergelijkbaar met Reznik’s. Hrušecký schreef: “Oorspronkelijk was ik vast te houden aan Oracle MySQL als een standaard om het conservatieve en stabiel te houden, maar in de loop der jaren MariaDB bleek stabiel te zijn en de laatste tijd waren ze nog sneller bij de vaststelling van een aantal veiligheidsvraagstukken.”

Bovendien, zei hij dat terwijl hij niet “ongelukkig met Oracle MySQL … maar ik denk dat de nieuwe standaard wat meer goodies voor onze gebruikers zal brengen, zonder vervelende bijwerkingen. En omdat we geloven in de keuze, kunt u nog steeds kiezen voor Oracle MySQL dan MariaDB. ”

Fedora ontwikkelaars, echter, willen niet alleen MariaDB de standaard DBMS, maar om de scheepvaart MySQL te stoppen met de distributie. Natuurlijk, je zou nog steeds in staat zijn om te downloaden en MySQL installeren op Fedora.

De openSUSE gemeenschap is niet verkocht op deze omschakeling als Fedora programmeurs. Een paar openSUSE ontwikkelaars hebben bezwaar gemaakt tegen het voorstel. In het bijzonder, een aantal dat er niet genoeg tijd meer om MariaDB maken van de standaard DBMS in openSUSE 12.3. Immers, openSUSE 12.3 ging gewoon in zijn eerste en enige beta. Persoonlijk zie ik niet MariaDB steeds de standaard in openSUSE 12.3 door zijn maart leverdatum.

Andere Linux-distributie gemeenschappen hebben overwogen het vervangen van MySQL met MariaDB, maar weinig is gekomen van. Debian, bijvoorbeeld, nog steeds niet beschikt over een native MariaDB poort. Hoewel er discussie over het maken van MariaDB Debian’s standaard DBMS is geweest, is er niets van komen.

Dat gezegd hebbende, ik zal de ontwikkelingen hier in de gaten op de voet. Als de sneeuwvlok van Fedora, en dus uiteindelijk Red Hat Enterprise Linux (RHEL), over te schakelen naar MariaDB valt op zijn plaats, kan ik een lawine van andere Linux distributies af te stappen van Oracle MySQL naar MariaDB zien. Dat zal alles veranderen over Linux DBMS en die op hun beurt, zal de webserver, data-center en enterprise applicatie werelden te transformeren. We leven in interessante tijden.

 verhalen

Fedora Linux overweegt overschakelen op MySQL voor MariaDB

Open-source MariaDB, een MySQL vork, daagt Oracle

Wikipedia verplaatsen van MySQL naar MariaDB

Fedora 18 eindelijk arriveert

Fedora Linux overweegt overschakelen op MySQL voor MariaDB, Open-source MariaDB, een MySQL vork, daagt Oracle; Wikipedia verplaatsen van MySQL naar MariaDB; Fedora 18 eindelijk arriveert, Fedora 18 revisited: Kaneel, Xfce, LXDM, en een ‘wow’ voor de anaconda , MySQL 5.6 naar verwachting begin 2013

Fedora 18 revisited: Kaneel, Xfce, LXDM, en een ‘wow’ voor de anaconda

MySQL 5.6 naar verwachting begin 2013

Godan, het voeden van de wereld met open data

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

Data Management, Godan, het voeden van de wereld met open data; Big Data Analytics; DataRobot streeft naar laaghangend fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren, Cloud, Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken, opslag, Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, heeft tot doel vervang technologie achter Zip

Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip