Slechts 40 procent van de wereldbevolking ooit heeft aangesloten op het internet: verslag

Internet.org, de Facebook-initiatief dat wordt geleid tot wereldwijde internet-connectiviteit te bevorderen, publiceerde een rapport deze week dat licht schijnt op het uitgestrekte hiaten in connectiviteit rond de ontwikkeling van delen van de wereld.

Het verslag over de wereldwijde toegang tot internet blijkt dat slechts 40 procent van de wereldbevolking ooit heeft aangesloten op het internet, en dat slechts 37,9 procent van de wereldbevolking maakt gebruik van het internet minstens een keer per jaar.

Maar de afbraak neemt een andere vorm bij het vergelijken van de ontwikkelde landen naar de opkomende economieën. Terwijl 78 procent van de mensen in de ontwikkelde landen online zijn, slechts 32 procent van de bevolking van de opkomende economieën maakt gebruik van het internet.

Zoals verwacht, mobiel is een van de belangrijkste bestuurder van de wereldwijde internet adoptie, met 90 procent van de bevolking binnen het bereik van een mobiel signaal – maar nabijheid vertaalt zich niet in connectiviteit.

Het rapport wees er ook op dat de groei van internet adoptie is vertraagd gedurende vier opeenvolgende jaren, namelijk van 14,7 procent in 2010 naar 6,6 procent in 2014. In het huidige tempo zal de mijlpaal van 4 miljard aangesloten personen niet worden bereikt tot 2019.

Het rapport benadrukte de noodzaak om kwesties van belang, de betaalbaarheid en de infrastructuur met het oog op te sporen sneller internet adoptie in opkomende economieën aan te pakken.

Toch, in het begin van dit jaar, 3 miljard mensen zullen worden aangesloten op het internet.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

? Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, 3D Printing; 3D printing handen op: Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent?