Slechts een kwart van de Europeanen kan 4G toegang krijgen

Driekwart van de EU geen 4G-dekking, en de vierde generatie diensten zijn vrijwel non-existent op het platteland.

Volgens de Europese Commissie, slechts een kwart van de EU-bevolking woont binnen het bereik van een 4G LTE-netwerk. Voor degenen die wonen in de meer afgelegen gebieden, dat cijfer daalt tot nagenoeg nul, de EC zei op donderdag.

Aan het 4G-vrije uiteinde van het spectrum zijn drie landen die geen bedrijven die de vierde generatie diensten: Cyprus, Malta en Ierland. Er zijn echter drie landen met wat de EC noemt een ‘geavanceerde 4G uitrol “: Duitsland, Estland en Zweden.

Zoals te verwachten, EC digitale chief Neelie Kroes zet het relatieve gebrek aan 4G naar beneden op de markt versnipperd telecommunicatie van de EU – Kroes is van plan om wetgeving in te voeren in het najaar; dat zal de weg vrij voor een interne telecommunicatiemarkt in Europa vrijmaken, – evenals problemen spectrumharmonisatie.

“Nationaal niveau problemen [met spectrumindeling] hebben veroorzaakt procedurele en licenties vertragingen, terwijl de veiling van processen mobiele operators met weinig geld voor de roll-out netwerken hebben verlaten als ze eenmaal het recht om dat te doen hebben verzekerd. In combinatie met de versnippering van de 28 nationale markten, betekent dit dat de mobiele operators geen reële mogelijkheid te ontwikkelen en EU-brede mobiele strategie “, aldus de EC.

Eerder deze week, de EC kondigde aan dat, minder dan de helft van de EU-landen hebben vrijgemaakt van de 800 MHz; spectrum band, zoals ze beloofd had te doen aan het begin van dit jaar, voor hergebruik door de 4G-diensten.

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september; mobiliteit; gratis iPhone 7 aanbod van T-Mobile vraagt ​​upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië

Tech Roundup: 4G