Verplichte ‘breng je eigen device’ aan de horizon, Gartner voorspelt

Organisaties zijn niet langer een poging om de bring-your-own-device (BYOD) vloedgolf weerstaan ​​- ze zijn te omarmen. En, in korte tijd, zullen velen zelfs het een dwingende eis dat hun werknemers hun eigen mobiele apparaten die ze kunnen gebruiken voor het werk.

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september; mobiliteit; gratis iPhone 7 aanbod van T-Mobile vraagt ​​upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië

Dat is het woord van Gartner, die net een voorspelling dat 38 procent van de bedrijven verwacht om te stoppen met het verstrekken van apparaten aan werknemers in 2016. Het bureau voorziet organisaties zelfs terug te trekken op vergoedingen uitgegeven. Vandaag de dag, Gartner zei, ongeveer de helft van BYOD programma’s bieden een gedeeltelijke terugbetaling, en volledige vergoeding voor alle kosten zullen zeldzaam geworden. “Het koppelen van het effect van de massamarkt adoptie met de gestage daling van de luchtvaartmaatschappij vergoedingen, zullen werkgevers geleidelijk aan hun subsidies te verminderen, en als het aantal werknemers gebruik van mobiele apparaten groeit, zullen zij die geen subsidie ​​ontvangen dan ook groeien”, voorspelt Gartner.

De sleutel is om de dingen zo eenvoudig mogelijk te houden, zegt Gartner-analist David Willis

De onderneming dient alleen de service plan te subsidiëren op een smartphone. Wat gebeurt er als je een apparaat te kopen voor een werknemer, en ze later laat het werk van een maand? Hoe ga je om zich te vestigen op? Beter om het simpel te houden. De werknemer is eigenaar van het toestel, en het bedrijf helpt om het gebruik te dekken.

In een afzonderlijk verslag, het adviesbureau voorspelt de opkomst van de back-end cloud services (platform as a service), dat mobiele applicatie ontwikkelingsprojecten ondersteunt – het creëren van enkele chaos in IT-afdelingen. In de komende drie jaar, Gartner zei, zal 40 procent van de mobiele applicatie-ontwikkeling projecten hefboomwerking cloud back-end services, “waardoor de ontwikkeling van leiders om de controle over het tempo en het pad van cloud-adoptie binnen hun bedrijf te verliezen”.

Deze cloud-diensten – door sommigen als “mobiele back end as a service ‘genoemd – bieden back-end functies, zoals user management, data-opslag, push-notificaties, sociaal netwerk integratie, en zelfs server-side code.

Denkbaar, zal zakelijke gebruikers buiten de IT ook beginnen met het gebruik van deze diensten aan hun eigen apps te ontwikkelen – vooral met de opkomst van de visuele app bouwers en andere vormen van snelle hulpmiddelen mobiele applicatie-ontwikkeling. Het klinkt allemaal intrigerend, maar Gartner-analisten zijn bezorgdheid over de gevolgen beveiliging van gegevens van deze diensten

De programmeur ontwikkelt mobiele applicaties met behulp van vertrouwde opslag programmering mechanismen, en de cloud service fungeert als een black box die winkels en de gegevens die nodig ophaalt. Maar het gebruik van cloud-diensten via de mobiele toepassingen groeit, de uitdaging van het bestuur van de veiligheid en het gebruik van gevoelige bedrijfsgegevens groeit ook. Left ungoverned, resulteert dit in de verborgen verplaatsing van potentieel gevoelige data naar de cloud, en de mogelijkheid van onvoldoende beveiliging.

Het adviesbureau pleit voor sterkere bestuur van dit proces, vooral omdat niet-IT-types steeds meer onderdeel van de mix zal zijn. Zo’n bestuur moet gebeuren op organisatieniveau, dan wat een bepaalde mobiele applicatie ontwikkelplatform biedt. “Clear beleid moet worden opgesteld en voorafgaand medegedeeld aan ontwikkelaars om het gebruik van cloud mobiele back-end services van toepassingen die toegang hebben tot bedrijfs- of klantgegevens,” aldus Gartner’s Gordon Van Huizen. “Het is daarom noodzakelijk om het bewustzijn van de problemen aan de bredere organisatie, evenals het beleid van de organisatie voor cloud-diensten uit te breiden, zodat de mobiele applicaties gebouwd buiten IT zijn onderworpen aan dezelfde toezicht en bestuur als die gebouwd binnen IT.

Deze kwesties aansluiten bij de uitdagingen – en de vragen – die zijn ontstaan ​​met de komst van “Web 2.0”, met de beschikbaarheid van enterprise mashups en andere aanpak, waardoor ingeschakeld door gebruikers gemaakte front-end apps. Het is in het belang van organisaties om creativiteit en innovatie te bloeien, want dit is wat helpt bij de opbouw van nieuwe lijnen van het bedrijfsleven. Tegelijkertijd moet er iemand kijken naar de back-end om te waken tegen de veiligheid misbruiken.

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië