Voor 8×8, een strijd over unified communications aan de rand

Met tienduizenden klanten – velen van hen kleine en middelgrote bedrijven – je zou denken dat het gemakkelijk voor de voice-over-IP provider 8×8 om een ​​paar meer te verkrijgen zou zijn.

Maar de 25-jaar oude bedrijf (het begon als een halfgeleider vendor) bevindt zich betrokken bij een schermutseling in de Amerikaanse staat Utah over zijn unified communications aanbod, die de commissie openbare dienst daar gelooft moet worden geregeld, net als vaste lijnen moeten.

Op het spel? Vooruitgang. Bedrijven zoals unified communications-technologie, zowel voor de flexibiliteit (een oproep ergens te beantwoorden) en de mogelijkheid om een ​​kapitaaluitgaven te zetten in een huishoudelijke uitgaven. Maar in veel gebieden, de bestaande wetgeving niet geschikt voor.

Als de situatie vertrouwd voelt, dan is dat omdat we deze film eerder gezien – in 2003, met Vonage in Minnesota. Vanuit juridisch oogpunt is uw gesprek informatie of telecommunicatie? Dat is het probleem bij de hand.

Zoals het oude idioom gaat, kunt u een paard naar het water leiden, maar je kunt niet dwingen te drinken. We spraken met Bryan Martin, chief executive 8×8’s, terwijl hij stond geduldig te wachten op de spreekwoordelijke bron.

ZD: Dit Utah impasse is interessant omdat het bezuinigingen op de kern van uw bedrijf en de waarde propositie.

BM: Het is een lopende kosten van het zakendoen. We moeten dit soort gevechten vechten in opdracht van klanten. Ik heb om te kijken naar hoeveel klanten ik heb in Price, [Carbon] County – niet heel veel – en wat is de mogelijke juridische kosten van de bestrijding van deze strijd. Moet ik gewoon vertellen deze klanten, “By the way, als gevolg van de lokale toezichthouders, we zijn niet van plan om u service te geven? ‘ Of doen we het juiste ding, maar geld verliezen op het?

Ik ben niet de enige sterke voorstander van het juiste te doen. Vonage, MagicJack – ze ook.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Apple geeft iWork functies voor samenwerking, samenwerking, Microsoft om rundvlees Skype’s team samenwerkingsmogelijkheden op Slack te nemen; mobiliteit; Braziliaanse overheid zou verbieden Waze

ZD: Dat is een hoop moeite voor zeer weinig klanten. Is er een ondersteboven om deze strijd?

BM: We zijn pioniers. Het is meer van een puristisch oogpunt. De gegevens die in en uit deze medische kantoor in Price, [Carbon] County, Utah is niet anders dan de data en webverkeer te gaan van daar. We krijgen – onze klanten krijgen – belast links en rechts. Deze diensten zijn niet alleen interstate door de natuur, ze zijn wereldwijd door de natuur. Het is Internet data.

Het netwerk is zo waardevol als het aantal eindpunten daarbuiten. Ons business model is rijden op de top van het openbare internet de meeste van de tijd. Als we toestaan ​​dat dit soort dingen af ​​te sluiten ons naar beneden, het is echt verstikt innovatie.

Aan het eind van de dag, ik ben een ingenieur en ik denk dat het Internet moet vrij zijn.

ZD: Unified Communications: het is een bruisend term, maar ik heb nog niet echt gebruik maken van een enkel kanaal op de werkvloer te communiceren. Op de website, het is een mengelmoes van ShoreTel, Google, Skype, enzovoort. Wat is het UC ideaal, ten opzichte van de realiteit op de grond?

BM: In de kern, elk van onze 30.000 zakelijke klanten is het kopen van ons hun kantoor PBX. We beginnen al op uw bureau, in uw kantoor, het nemen van uw voicemails, uw gesprekken opnemen, het nemen van uw vergaderingen – al die gegevens in de cloud.

We zijn waardoor, vanuit elk punt op het Internet – je telefoon in je zak, je telefoon op uw bureau, uw web-browser, al deze dingen – u toegang tot die gegevens. Dan gooien we in haken, zoals video en video-opname aan de mix.

Vanuit een media-oogpunt, het is een rommelige wereld. Onze klanten waarderen ons voor de organisatie die op een plaats.

Unified Comms gebruikt in de betekenis samenvoeging van uw e-mails, faxen en voicemails in één inbox. Nu heb je een smartphone in uw zak, een tablet in uw vergadering … de uitdaging die er is, met Viber of Polycom, ze brengen het apparaat kreeg. Als je niet de kern PBX in het kantoor, met toegang tot alle van dat spul, wordt het moeilijk voor hen om meer dan alleen maar meer volume te creëren doen.

Of Cisco of MYtel of Avaya, worden de gegevens opgesloten in die doos, of in een T1 schakeling die in die doos. Als ik wil een fax of een opname die in de laatste week kwam naar buiten te trekken, onze cloud-oplossing maakt het gemakkelijk om het te krijgen, in het bijzonder veilig.

We zijn in een informatie-rijke samenleving. Zoekmachine bedrijven zijn uitdijende vanwege het volume van geluid dat door middel van onze zakelijke leven zeeft.

ZD: Spreken van lawaai, een aantal van deze communicatieplatforms – velen van hen de consumenten – zijn gratis. Ik ben het denken over mijn gebruik van Skype of Google’s Hangout, redactionele vergaderen. Zijn ze het rijden van de prijzen in het enterprise segment?

BM: Onze basis prijsstelling van ons vlaggenschip product is in de $ 25 per toestel per maand model voor heel even. Onze gemiddelde business is 10 regels – de extreem kleine segment van de markt. Dat bedrijf betaalt ons $ 250 per maand terugkerende. Gewoon een lange afstand factuur voor dat bedrijf uit een Bell [Operating Company] is $ 2.000 per maand. Dat is waarom ik denk niet dat we hebben prijsdruk.

Het spectrum voor de prijsstelling is vrij breed, dat wel. Veel aanbieders bundelen data, zoals Comcast. Het spectrum zien we er is een $ 20 tot $ 80 per maand terugkerende kosten voor een zakelijke telefoon extensie. Totdat de Googles en skypet van de wereld bieden meer dan een conferentie brug … ze net begonnen met het aanbieden van muziek in de wacht, web conferencing, full-feature bedrijf vervanging [functies] – Ik denk niet dat we gaan om te prijs te zien erosie.

Een 100-, 150-extensie deal voor ons aan de slag om de mid-teens voor de prijsstelling. We hebben met discussies hier over het verhogen van de prijzen voor onze klanten, omdat we denken dat we eigenlijk onder de marktwaarde voor het krijgen van deze diensten afzonderlijk. We denken dat er elasticiteit in de opwaartse richting.

De andere reden is dat al onze leveranciers zijn het verhogen van de prijzen – [in reactie op hogere prijzen voor] macht, brandstof. Op een gegeven moment moeten we doorgeven die aan onze klanten. En, in sommige gevallen, ze betalen ook, ze zijn steeds belast. Pre-2006, was het slechts de FET [ “Federale accijnzen” voor telefonie – red.]. Nu zijn we het verstrekken van 9-1-1 [hulpdienst] en al die andere kosten, en die entiteiten wilden hun aandeel. En plaatsen hebben hun wetten herschreven om voice over IP te dekken.

ZD: Is regelgeving een bedreiging op lange termijn voor Unified Communications?

BM: Er is zeker het gevaar op lange termijn voor de regelgeving. Het verschil is dat er geen harde infrastructuur – het eindigt in het datacenter. Het is niet hetzelfde als het schillen in de straat en het installeren van de lijn.

Maar nu kunt u niet iets van Amazon.com zonder omzetbelasting te kopen. Daaruit blijkt dat de technologie heeft zich ontwikkeld tot de mainsteam tot het punt waar het wordt een belangrijke bron inkomsten voor openbare [organen]. Ik denk niet dat het een slechte zaak, ik denk dat het wel cool dat een stelletje computer geeks die computers met elkaar te praten wilden nu [verstrekken] essentiële business tools.

ZD: Wat zijn klanten zeggen voor u? Hebben ze UC te krijgen?

BM: Klanten zijn echt waarderen in deze diensten de flexibiliteit. U hoeft niet te wachten 30 dagen om het opzetten van een nieuwe telefoonlijn. Deze diensten kunnen worden op grote schaal verspreid over de werknemers in vele locaties of voor medewerkers die zijn zeer mobiel. Er is een medische diensten bedrijf hier in San Francisco dat 1400 sales mensen over heeft. Hij vertelde ons dat hij wilde een factuur voor hen allen. Hij gebruikte om 1.400 onkostennota’s te krijgen.

De andere zaak is dat ze wilden een bestaande sales telefoonnummer doorsturen naar een nieuwe persoon toen de eerste persoon het bedrijf verlaat. het kantoor van een arts niet wil leren van een nieuw telefoonnummer [naar een zorgverlener te bellen]. Dat is een ander ding.

Voor de medewerkers in het veld, zoals luchtvaartmaatschappij [werknemers dat incident verslagen moeten indienen], het wordt aangesloten op het kantoor aan huis op het asfalt.

Het is ook een ramp continuïteit en recovery ding. Als er een storing gaat hier uit [at 8×8 hoofdkantoor in San Jose, Californië.], Bedrijven kunnen dan niet aan onze cloud. Toen we de ’89 aardbeving, de betaaltelefoons gestopt met werken omdat alle handsets viel van de haak.

ZD: Dus wat zijn uw uitdagingen, dan?

BM: De uitdaging waar we voor staan ​​is het draaien van nieuwe klanten op deze technologieën. We gaan in een 10-persoons bedrijf, en ze kunnen niet eens een router. Of het is een van die oude blauwe-top Netgear modellen die niet kan uitvoeren vijf of zes lijnen.

LAN’s zijn de zwakke schakel. Drie of vier jaar geleden, het basistarief DSL dat deze klanten bediende was de choke punt. Er waren verschrikkelijk circuits die er zijn. Steeds meer kleine zakelijke klanten zijn op de kabel of glasvezel verbindingen. Nu is hun laatste mijl verbinding is state-of-the-art, maar hun LAN … ons netwerk is slechts zo goed als de service die u ons haak in. De 3G-verbindingen in het centrum van San Francisco of Manhattan niet in staat zijn [betrouwbare] spraakverbindingen. Dus we daar pitching UC, maar als de dataverbinding er niet, je bent niet van plan om in staat zijn om dat te doen. Zelfs met 4G en de volgende generatie netwerken, zien we veel variabiliteit.

ZD: Heeft dat getroffen verkopen?

BM: Het heeft invloed op de manier waarop we verkopen diensten. We gebruikten om te zeggen: “Stop het binnen en het werkt.” Nu onze sales mensen zijn uitgerust met een twee-minuten simulatie, of we kunnen het opzetten van software om in te loggen en te isoleren problemen op te zetten verwachtingen van de klant. Zestig tot 80 procent van de klanten kan werken zonder veranderingen in het netwerk. De rest zal hebben om wat geld te besteden om hun netwerk te upgraden. Worst case scenario, raden wij aan het veranderen providers, maar we houden niet van om dat te doen, want het brengt weer dat 30 dagen truck vertraging.

Er is een nieuwe codec die is veel beter bestand zijn tegen packet loss: iLBC. We zijn begonnen met het in onze mobiele apps op de Apple en Google platforms, maar geen van de vervoerders ondersteunen het nog niet. Dus we transcoderen het terug naar een standaard formaat. Maar het maakte een dramatische verbetering.

Aan het eind van de dag, heb je een lossless verbinding. De technologie zal er te komen. We zijn mijl voorsprong op waar we een paar jaar geleden waren.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Apple geeft iWork functies voor samenwerking

Microsoft rundvlees Skype’s team samenwerkingsmogelijkheden op Slack te nemen

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze