Voormalig Autonomy CEO Mike Lynch lanceert $ 1000000000 fonds

Michael Lynch, de voormalige chief executive officer van Autonomy, is gestart met een nieuwe vroeg stadium venture capital fonds met de naam Roep Capital, volgens een rapport van The Telegraph.

Autonomie, was natuurlijk beroemd, misschien berucht, door Hewlett-Packard verworven in 2011 voor zijn business intelligence software die organiseert en uittreksels betekenis van ongestructureerde informatie in complexe zakelijke databases.

De $ 1000000000 fonds heeft al geïnvesteerd in de preventie van fraude en analyse bedrijf Featurespace, Ben Martin verslagen. Zij is van plan om te blijven investeren in kleine, onderzoek onder leiding van de Europese technologiebedrijven.

Van de website van het fonds

Onze gerenommeerde zakelijke en financiële leiders en wereldklasse technologen vormen een team met een ongeëvenaarde ervaring in technologie-investeringen. We zijn erin geslaagd UK succesverhaal Autonomy’s stijgen van tech start-up van het Verenigd Koninkrijk de grootste softwarebedrijf, met een aanschaffingswaarde van $ 12000000000. Binnen Autonomie, ons team behaalde de beste ooit terugkeert voor de Europese venture capital en was verantwoordelijk voor het draaien van de ‘s werelds grootste video search engine, Blinkx, ter waarde van $ 225m bij zijn beursgang.

Ons track record van succesvolle technologie overnames, het bereiken van belang zijn voor uitstekende groei, omvat bedrijven zoals spraakherkenningstechnologie ETALK, enterprise search speler Verity, compliance tech onderneming Zantaz, web content management provider, Interwoven en de digitale tak van de bescherming van gegevens bedrijf Iron Mountain.

Bitter weinig informatie over wat het zou willen investeren in, met andere woorden. Natuurlijk, financiële types weet dat in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst, maar het klinkt best goed, nietwaar?

De “wij” in het bovenstaande proclamatie omvat voormalige Autonomy CFO Sushovan Hussain. Het fonds dollars afkomstig van de firma leiderschapsteam en institutionele beleggers, met inbegrip van sovereign wealth funds, Martin verslagen.

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

Lynch gezinspeeld op deze onderneming in een interview met Wired UK vorig jaar, waarin hij suggereerde dat venture capital van de Britse scene was te verzadigd met financiële diensten, niet de technologie, veteranen.

Hoe krijg je dat voor het eerst £ 10,000 om een ​​prototype te maken? “Vroeg hij Olivia Solon.” Er zijn maar weinig formele manier om dat te doen, want het is geen efficiënte ruimte om te investeren in.

Noot van de redactie: De originele versie van dit verhaal ten onrechte aangegeven dat het fonds ter waarde van £ 1 miljard, in plaats van US $ 1 miljard. We betreuren de fout.

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval