Vrijheid van meningsuiting: Waarom ik ben gelukkig te leven in Amerika, niet Iran

Gisteren was de Dag van President’s hier in de Verenigde Staten. Het is een vreemde kleine vakantie, voor een deel omdat zelfs wat er wordt gevierd onduidelijk is zowel wetgevend en tussen de staten en de federale overheid.

In het kort, de vakantie is en altijd is officieel Verjaardag van Washington geweest, het vieren van de geboorte van onze eerste president, George Washington. En zelfs dat heeft een zekere mate van controverse, want als ol ‘George werd geboren, was het op 11 februari 1732, volgens de Juliaanse kalender. Maar toen de Gregoriaanse kalender in 1752 werd goedgekeurd, de datum George dook in de wereld plotseling 22 februari.

En dan is er Lincoln. Toen ik opgroeide, kregen we een dag vrij van school voor verjaardag en andere Washington voor Abe Lincoln’s. Blijkbaar waren we vooral bratty terug in New Jersey, en de staat er alles aan gedaan om kleine monsters, met inbegrip van het vieren van twee feestdagen in dezelfde maand weg van ons krijgen.

In ieder geval, ergens in de late jaren zestig, die niets beters te doen met zijn tijd, het Congres besloten om alle federale vakantie op maandag stick en een of andere manier gecombineerd Washington’s verjaardag met Lincoln’s en dus gewon President’s Day. Het enige probleem is dat, hoewel de meeste Amerikanen denken dat we het vieren van President’s Day, we niet. De vakantie is nog steeds officieel Washington’s Birthday, Lincoln’s verjaardag is gemakkelijk verloren, en goed, je krijgt het idee. Uw fiscale dollar op het werk.

Dus hoe heeft dit alles brengt ons naar Iran? Als u al na Violet Blue’s uitstekende rapportage over het harde optreden tegen bloggers en sociale netwerkers in Iran, zul je beginnen te begrijpen hoe ernstig de censuur in een echt regressief en repressieve samenleving kan krijgen. Het is zeer verontrustend.

Er is zelfs geen tastbaar bewijs van wangedrag, en het is waarschijnlijk de website operators en bloggers zal ter dood gebracht worden, en dat is na marteling.

Nu, het contrast dat met de Verenigde Staten. Gisteren liep ik een zeer tongue-in-cheek galerie ter ere van een aantal van onze favoriete presidenten. Nou, het eren van hen is waarschijnlijk te ver gaan. Meestal, bespot ik.

Ik stelde me voor wat pick-up lijnen zoals voor James Buchanan, onze enige vrijgezel president zou zijn geweest. Ik belde Ronald Reagan een gematigde en toen doorgelopen te lampoon niet alleen Newt Gingrich (laaghangend fruit), maar zelfs Mitt Romney. Ik ging naar de stad met Bill Clinton en een bedrijf genaamd Sigaar Monster. Ik noemde een blow-up Karl Rove pop en deden een-missie volbracht dig met George W. Bush. En ik twijfel zelfs de effectiviteit van de huidige zittende president.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, de Verenigde Staten de rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies, veiligheid, FBI detecteert inbreuken in de Amerikaanse staat stemsystemen

In Iran, zouden ze worden het trekken van mijn nagels nu.

Ik werd geholpen door andere editors hier op de website, die foto’s en wat achtergrond informatie verzameld. In Iran, hun families zouden zijn opgepakt voor ondervraging door nu.

Je weet wat er gebeurde toen ik ging full monty spottende onze leiders? Je weet wat er gebeurt met me wanneer ik ga volledig Monty spottende onze leiders? Heb je enig idee hoe vaak ik bespotten onze leiders? Het is bijna een full-time job. En, nou ja, het is niet echt full Monty. Ik draag trainingsbroek.

Het ergste dat ooit gebeurt is ik genegeerd. Soms lezers chagrijnig. En dan, op goede dagen, krijg ik een telefoontje van een medewerker in het kantoor van een congreslid, een chef van de generale staf in het kantoor van een admiraal, of een speciale agent die belast is van een drie-letter politiebureau.

Ik weet niet eens geschreeuwd door deze mensen (nou ja, niet het tellen van onze lezers). Maar onze vertegenwoordigers van de overheid vaak te vertellen me hoe leuk ze vinden mijn schrijven. Soms zijn ze leuk genoeg om me wijzen op aanvullende informatie, of waarom ze denken dat mijn karakterisering van “hun man” is een beetje te hard. Eens in de zoveel tijd, word ik gevraagd om een ​​aantal pro-bono adviserende werk te doen.

In geen enkel geval heeft iemand dreigde me te doden (nou ja, niet het tellen van onze lezers). In geen enkel geval heeft een federale ambtenaar vroeg me om mijn verhaal te veranderen, mijn verhaal te bewerken of censureren mijn verhaal. Nu, om eerlijk te zijn, heb ik toegang tot een heleboel gevoelige informatie en hebben nooit iets dat beperkt gepubliceerd. Dat is een deel van de reden waarom ik ben vertrouwd met gevoelige informatie.

Maar terug naar het punt. In Iran, als je klaagt enigszins of zelfs zijn op de verkeerde plaats op het verkeerde moment, je bent gemarteld en geëxecuteerd. Hier bent u ofwel genegeerd of stuurde een aantal white papers te lezen.

Velen van jullie hebben afgevraagd waarom ik zo pro-Amerika in mijn schrijven, hoe kan ik misschien hou van een natie zo gebrekkig in zo vele fundamentele manieren. Nou ja, nu weet je.

Amerika is geweldig, want we hebben de vrijheid van meningsuiting. De grote reden we beter: ze je niet uit te voeren om te bloggen in Amerika. Soms wordt je page rank gaat naar beneden, maar het is niet helemaal hetzelfde.

Maar – voordat je denkt dat ik word te jingoistic (zoek het op) – Ik moet nogmaals wijzen op een verontrustende trend. De Amerikaanse regering en de Amerikaanse overheidsbeleid is niet proberen om iemand van ons censureren. Maar lobbyisten zijn. Speciale belangen zijn. De bedrijven die we kopen onze muziek en films van ons proberen te censureren, en ze niet schelen hoe ver ze moeten gaan af te sluiten onze gekoesterde vrijheid van meningsuiting.

Denk na over dat de volgende keer een SOPA of een PIPA komt als een factuur. Wordt censureren ons meer als Amerika of meer als Iran?

Ik ben trots om een ​​Amerikaan te zijn, maar ik ben niet echt blij met onze lobbyisten.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

US rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies

FBI detecteert inbreuken in de Amerikaanse staat stemsystemen